algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Una nova societat mixta gestionarà l'ampliació del polígon industrial de Maó

El batle de Maó firma avui el decret que inicia aquesta novedosa forma de gestió

Artur Bagur, batle de Maó, signa avui dimarts el decret de batlia segons el qual s'encarrega a Promocions Urbanístiques la tasca de formalitzar la nova empresa mixta. El seus socis seran la trentena d'empresaris que reclamen més sòl industrial a la capital menorquina, demanda que arriba als 70.000 metres quadrats.

Promocions Urbanístiques tindrà un mínim del 51 per cent de les accions de la nova societat, ja que l'Ajuntament de Maó s'ha quedat sense parcel·les industrials de la seva propietat i desitja participar activament en la nova promoció.

El tinent batle d'Urbanisme, Francisco Fernández Terrés, defineix la idoneïtat de la fórmula prevista per l'equip de govern, «ja que els empresaris podran decidir les característiques de la seva parcel·la abans que el projecte es redacti. Es farà un polígon a la mesura del que reclamen les industrials de la població». D'aquesta manera, la parcel·lació es concretarà a partir de les necessitats de cadascun dels propietaris.

Fernández Terrés reconeix que un dels principals objectius que l'Ajuntament persegueix amb aquesta iniciativa és «controlar els preus de venda», que podrien oscil·lar entre les 10.000 i les 12.000 pessetes per metre quadrat, gairebé una tercera part del que s'ha arribat a demanar els darrers mesos davant la falta de sòl industrial.

La quarta fase del polígon de Maó tindrà una extensió de 250 hectàrees i serà una realitat a l'any 2002. Així ho ha anunciat Francisco Fernández Terrés, per a qui l'ampliació programada «serà suficient per cobrir la creixent demanda generada al municipi».

La compra dels terrenys necessaris per portar a terme aquesta actuació es troba en una fase «molt avançada». Els seus límits seran el Camí Vell de Sant Climent i la carretera general.

El ple municipal aprovarà el pròxim mes d'octubre la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), un tràmit obligat per procedir a delimitar els terrenys i requalificar-los. Es canviarà la catalogació del sòl, de no urbanitzable a industrial. Més tard, s'encarregarà l'oportuna redacció del projecte d'urbanització de la zona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.