algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

L'oposició de Cort rebutja la tutela del Consell Insular en la protecció del centre històric

Els partits recorden que Europa tendeix a municipalitzar-se

«Els ciutadans de Palma som majors d'edat, no necessitam cap pare que ens digui què hem de fer». Així resumeix el cap socialista de Cort, Antoni Roig, la seva posició davant la possibilitat que el Consell de Mallorca assumeixi les competències patrimonials sobre el centre històric de la ciutat.

«L'autonomia municipal està per damunt de tot "incideix Roig". Dins l'Europa de la subsidiarietat el que es pugui resoldre en els esglaons inferiors no té perquè fer-se en instàncies superiors».

L'aspirant a batle defensa que «la gestió municipal elimina burocràcia i és més propera al ciutadà» i advoca per atorgar-li el màxim de poders possibles en l'entramat de l'Administració.

El seu criteri és que «el Consell ha de dedicar-se a harmonitzar Mallorca, a cercar l'equilibri territorial, però no per això ha d'assumir funcions que no li corresponen. De la mateix manera pens que el Govern balear no ha d'assumir competències que haurien de ser del Consell, com la gestió de l'aigua o del transport públic».

En aquest sentit aposta pel pragmatisme en contra d'«iniciar una guerra feudal entre institucions per veure quina té més territori».
La llei determina que l'Ajuntament pot tenir competències sobre el centre històric mentre hi hagi un pla especial d'actuació. La Corporació defensa que el Pla general d'ordenació urbana assoleix aquesta categoria, mentre que des del Consell hi ha veus discrepants.

Haurà de ser el ple de la institució insular el que hi digui la darrera paraula. Sigui com sigui, Roig assevera que «els preceptes legals per atribuir les competències als uns o als altres poden tenir milers d'interpretacions, però es tracta de voluntat política».

Arguments  

Un argument a favor de la posició del CIM podria ser que han vist com les seves aspiracions de defensar determinats edificis s'han vist frustrades per la manca d'intervenció de Cort. Un exemple fresc en la memòria és l'antiga fàbrica Coromina. Des de l'Ajuntament, però, s'aposta per canviar les coses des de dins la Corporació en lloc de canviar les reponsabilitats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.