muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

El PP acusa el batle de falta de democràcia i deixa les delegacions

Els regidors abandonen la gestió però continuen a la comissió de govern

El grup municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Muro ha posat a la disposició del batle Jaume Perelló (UM) totes les delegacions de les quals eren responsables segons el pacte de govern PP-UM, pel qual, durant la present legislatura la batlia està sent compartida, els dos primers anys per Onofre Plomer i els dos següents, fins a les pròximes eleccions, per Perelló.

En un escrit oficial remès al batle, els regidors populars consideren que l'actuació del batle «és totalment obstaculitzadora», pel que fa a la feina del PP, i que «no se'ns consulta ni se cerca el consens per a la majoria d'actuacions municipals, i que en repetides ocasions se'ns amaga informació», amb la qual cosa «pareix que el senyor batle desconfia de la nostra actuació en les nostres competències delegades».

En el seu escrit, continuen dient que contínuament, no tan sols ha vulnerat el pacte del seu partit amb el nostre, sinó també el respecte al funcionament de la Corporació municipal i del joc democràtic».

Malgrat que hagin posat a disposició del batle les delegacions, els del PP diuen que continuaran dins la comissió de govern i les comissions informatives fins que el batle es replantegi la seva actuació, la qual és considerada pels regidors del PP com a «personalista, individualista, de poc respecte a l'equip de govern, de falta de democràcia interna en la presa de decisions i, en resum, la nul·la vocació de servei als interessos generals del nostre poble».

Per altra part, el grup del PP demana la paralització de l'expedient de modificació de crèdit per a la reforma de la placeta de Sant Martí, argumentant que no hi ha cap acord de ple ni de comissió d'obres que hagi aprovat el projecte, i que tan sols hi ha un projecte inicial, ara modificat, per sol·licitar la seva inclusió en el pla Mirall, i que el concurs per a l'adjudicació ha estat plegat d'irregularitats administratives. Declinen tota responsabilitat i fan advertència d'il·legalitat.

També acusen que s'està vulnerant el procediment legal establert per a la contractació de personal mitjançant una determinada empresa, amb la qual cosa «dóna lloc a contractar persones a dit, sense respectar els principis d'igualtat, de coneixements de mèrits i de publicitat». Malgrat que aquesta queixa la manifestaren en el ple de dia 8, «al dia següent va contractar una altra persona, donant l'esquena al manifestat per tots els grups», per la qual cosa consideren aquesta actuació del batle «injusta, il·legal i molt poc ètica».

Ahir vespre, els dos grups municipals es varen reunir per tractar el problema, però abans de la reunió, el batle manifestà a DdB que «no consentiré que em passin per damunt. Si volen, que presentin una moció de censura i el ple ja decidirà».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.