cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

El PSM demana una llei que privi de construir a 500 metres de la costa

Aquesta mesura hauria de ser aplicable tant a les zones urbanitzables com a les rústiques

El secretari general del PSM, Pere Sampol, anuncià ahir que el seu partit presentarà en el Parlament una proposició de llei per a la protecció del litoral balear. Aquesta proposició se centra en què «s'aturi en sec la construcció en zones urbanitzables o rústiques a menys de 500 metres de la costa». Sampol es mostrà «indignat per tot el que està passant».
Sampol està convençut que «Francesc Antich s'ha deixat enredar pels cants de sirena de Jaume Matas. No veig en el PP ni en el Govern cap intenció real de posar fre a la pressió urbanística. Pens que l'únic que es treurà en clar de les negociacions amb el Govern són generalitats o, en tot cas, ofertes d'indemnització als promotors, fet que no ens agrada gens, i menys després de les recents sentències judicials que neguen la possibilitat de pagaments milionaris als empresaris».
Pel que fa a la proposició de llei del litoral que el PSM presentarà en el Parlament, Sampol destacà que «és una necessitat de primer ordre protegir les nostres costes, siguin rústiques o urbanitzables. Lògicament, es podrà construir en els nuclis urbans costaners, però enlloc més».
Això no obstant, Sampol no es mostrava gens esperançat «que el PP aprovi la normativa que proposam. Quan arribi l'hora de la veritat es veurà clarament que l'únic que fa el Govern és tirar coets per distreure el personal». De fet, tant Sampol com el diputat nacionalista Alorda ja defensaren l'any passat en el Parlament una mesura proteccionista dels 500 metres, «però el PP ens ho tirà tot d'una per avall. Ara veurem si, després de les manifestacions proteccionistes del president Matas, seran capaços de fer el mateix. En tot cas, quedaran en evidència».
Per tant, el debat urbanístic arribarà molt aviat al Parlament, i sens dubte es convertirà en la qüestió estrella del pròxim debat sobre l'Estat de l'Autonomia, que tindrà lloc l'octubre.
El fet que fa treure més fum a Sampol és que «el Consell Insular ha aprovat darrerament la protecció de dos espais molt importants: Tolleric de Llucmajor i cala Petita de Manacor. Doncs bé, aquests ajuntaments, controlats pel PP, han presentat recurs a la decisió de protegir. Com és possible que per un costat aquest partit anunciï que no vol urbanitzcions i per l'altre recorri contra els que protegeixen?». El que voldria ara el PSM és que «si el Govern no posa solucions ràpides, clares i concretes per frenar les urbanitzacions, el PSIB està obligat a denunciar-ho i no continuar embullant la troca».

La CNT, a favor del ferrocarril  

Els anarcosindicalistes de Mallorca també es volen mobilitzar a favor de la potenciació de la xarxa ferroviària de Mallorca. La CNT se sumarà així als actes que es realitzaran a favor d'aquest mitjà de transport el pròxim 12 de setembre.
Aquest sindicat és de l'opinió que «el tren representa el transport col·lectiu més idoni per a l'Illa, ja que és respectuós amb el medi ambient, és també barat i ofereix nombrosos avantatges». A la vegada, qualifica «d'error històric» la supressió de l'antiga xarxa ferroviària, que en els anys setanta quedà reduïda al servei Palma-Inca. No obstant això, els cenetistes creuen que «només la pressió popular» podrà fer possible la recuperació del tren.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.