algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Ibèria queda tota sola en l'apujada de tarifes en els vols interinsulars

Air Europa i Spanair anuncien que el nou descompte no farà que augmentin els seus preus

Les companyies aèries Air Europa i Spanair anunciaren ahir que no incrementaran les tarifes dels vols interinsulars que operen aprofitant l'ampliació en el descompte per a residents d'un 10 a un 33 per cent que avui entra en vigor.
D'aquesta manera, aquestes dues companyies regulars es desmarquen de l'empresa pública Ibèria que des d'avui mateix ha augmentat els preus dels vols entre Illes un 11%, per la qual cosa la rebaixa efectiva de què es beneficiaran els usuaris s'ha quedat en un 17%.
En el cas d'Air Europa i la seva filial regional Air Europa Express, «almenys en un futur immediat» no es modificaran les tarifes i, a més, s'augmentaran freqüències i rutes amb Palma de cara al programa del pròxim hivern.
Concretament, la companyia presidida per Juan José Hidalgo oferirà més vols setmanals entre Son Sant Joan i les ciutats de Barcelona, València, Alacant i Saragossa. Així mateix, s'assegura que es mantindran les rutes Palma-Eivissa i Palma-Maó amb «almenys» un enllaç diari.
Per part d'Spanair, que actualment opera la ruta Madrid-Palma-Maó, també es deixà molt clar que «no s'aprofitarà» el descompte del 33% per incrementar tarifes. En tot cas, també es puntualitzà que l'evolució dels costs i del mercat són els que determinaran les possibles variacions dels preus en el futur.
Des d'Ibèria es notificà ahir de forma oficial a les agències de viatges les tarifes que han d'aplicar a partir d'avui amb l'11% d'increment del preu i al qual s'haurà d'aplicar el corresponent 33%. Amb aquest augment «no s'aconseguirà rendibilitzar les rutes», segons els responsables de l'empresa, encara que el nivell de dèficit es reduirà fins a uns 300 milions de pessetes anuals.
El portaveu de l'Executiu balear, Manuel Ferrer, reiterà ahir a la roda de premsa posterior al Consell de Govern que l'augment de les tarifes per als vols interinsulars ja estava prevista des del moment en què es demanava a les companyies una millora en la qualitat del servei.
«Per afrontar aquestes millores, era lògic suposar que les empreses que operen en els vols de les Balears absorvirien una petita part de la davallada dels preus que suposa el descompte per a residents d'un 33%», afirmà.
D'altra banda, Ferrer va assegurar que, tot i l'augment de les tarifes, «la bonificació es nota, i segur que els usuaris donen per ben pagat el petit augment de doblers amb el reforçament de la qualitat en el transport aeri». Cal destacar que l'entrada en vigor de la bonificació és avui i no ahir, tal com inicialment havia anunciat l'executiu autonòmic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.