algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

Cop baix a Antich

El president d'UM, Miquel Nadal, deixà ahir molt clar que el seu partit no donarà suport a una llei de l'habitatge que permeti construir pisos en sol rústic. La norma va ser consensuada per tots els partits del Pacte i, fins a dia d'ahir, semblava que s'aprovaria sense problemes. Però els nacionalistes al·leguen que la situació econòmica no és la mateixa, i que construir habitatges per sota del preu de mercat és, ara, una solució dolenta.

La iniciativa del conseller Carbonero permetria treure al mercat terrenys a baix cost i reactivar la construcció, que s'ha estancat per la pujada de les hipoteques, de l'IPC i per la sensació general que ens trobam a les portes d'una recessió. La futura llei també faria content un important sector de la població que no pot accedir a un habitatge perquè els preus són desorbitats, en comparació amb els salaris. Tots aquests elements són les peces mestres de la política social del Govern Antich.

Però, UM veu ara les coses d'una altra manera i, exigeix aturar la tramitació de llei quan es troba en la recta final. És possible que darrere la seva decisió hi existeixin els interessos dels promotors que aquests darrers anys han construït amb excessiva alegria, i que encara tenen molts d'habitatges per vendre. Ells -i les entitats que els han finançat- són els menys interessats a veure publicada la futura llei perquè obligaria a baixar preus o a immobilitzar actius.

Així mateix, resulta significativa la manera com ha comunicat Unió Mallorquina una decisió tan important com aquesta: el conseller Carbonero se n'assabenta després d'una roda de premsa i, pel que sembla, el president Antich, no gaire temps abans. Està clar que Miquel Nadal s'ha volgut fer notar de manera ostensible amb un cop baix d'aquells que fan mal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.