algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Convocat el XIV Certamen Terra i Cultura, Premi Miquel Martí i Pol 2021

El Celler Vall Llach ha convocat la 14a edició del Certamen Terra i Cultura – Premi Miquel Martí 2021 que s’atorga a la millor cançó amb música original basada en un poema en llengua catalana. El certamen, impulsat per Lluís Llach, dóna suport i visualització a la música i la poesia, a més de la cultura en general, amb una aportació de 5.000 euros i una peça de l’escultor Josep Bofill per al guanyador/a.

Les cançons admeses al Certamen hauran d’haver estar editades en qualsevol format –físic o digital– entre el 12 de setembre del 2020 i l’11 de setembre del 2021 i també poden ser enregistraments inèdits presentats directament al concurs. El termini inajornable de recepció d’obres finalitzarà el dia 11 de setembre del 2021.

Bases

La convocatòria es regula per les bases següents:
Primera
Poden concórrer tots els compositors que hagin publicat obra musicada en català o que tinguin gravacions inèdites sense cap mena de limitació. L’esperit del certamen és premiar la millor composició musical que doni vida a un poema en llengua catalana.

Segona
Les composicions admeses hauran de ser originals, inèdites o publicades al llarg del darrer any. Rebran aquesta consideració, aquelles cançons que els seus autors hagin publicat entre el 12 de setembre de 2020 i l’11 de setembre de 2021.

Tercera
Els poemes, de qualsevol poeta clàssic o contemporani, han d’haver estat escrits o traduïts al català i estar editats en el moment de la gravació.

Quarta
Qualsevol composició o poema que no reuneixi les condicions dels apartats anteriors podran ser exclosos del Certamen.

Cinquena
S’estableix un premi de 5.000 euros i una peça de l’escultor Josep Bofill per al guanyador/a del Certamen Terra i Cultura — Premi Miquel Martrí i Pol.

Se sumen al guardó dues actuacions remunerades a la Festa Major de Porrera 2022 i al festival Poesia i + de Caldes d’Estrac a càrrec del grup o artista premiat pel jurat.

Sisena
Els canals de participació seran els següents:
a. Obra discogràfica publicada i editada en format físic.
b. Obra publicada en plataformes d’internet en format digital.
(en els dos casos caldrà justificar la data de publicació i el suport).
c. Obra física enviada al certamen a:
Celler Vall Llach
Certamen Terra i Cultura
c/ Pont, 9
43739 Porrera
o via digital a: enderrock@enderrock.cat

Totes les composicions s’han d’acompanyar d’una gravació amb el títol de l’obra i del poeta, a més de nom i cognoms, adreça, telèfon i e-mail.

Els promotors podran proposar altres candidats entre les cançons publicades, editades o presentades en qualsevol format, a més de les obres rebudes per al certamen.

Setena
El termini inajornable de recepció d’obres finalitzarà el dia 11 de setembre de 2021.

Vuitena
Un jurat nomenat per Celler Vall Llach, integrat per personalitats rellevants del món musical i poètic, atorgarà el premi establert a la base cinquena del Certamen. Si a consideració del jurat no s’assolís la qualitat musical i global desitjada, el premi podria declarar-se desert.

Els components del jurat es donaran a conèixer en el moment de fer-se públic el seu veredicte. La seva decisió serà inapel·lable i estarà facultat per resoldre qualsevol problema d’interpretació de les bases o no previst en aquestes.

Novena
El jurat es reunirà al novembre per decidir el guanyador de la 14a edició. L'anunci del veredicto es farà en un acte públic que se celebrarà a Barcelona.

Desena
El fet de participar en el Certamen Terra i Cultura – Premi Miquel Martí i Pol implica el coneixement i l’acceptació de les bases.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.