algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L'editorial Moll publica el VI volum de les Obres Completes de Gabriel Alomar

Sebastià Sansó «La figura d'Alomar és cabdal perquè va ser un dels fundadors del sobiranisme d'esquerres que va haver de lluitar a contracorrent en una societat ancorada a la dreta»

L'editorial Moll ha publicat el VI volum de les Obres Completes de Gabriel Alomar. Es tracta d'un recull d'articles que l'intel·lectual de Palma publicà a La Veu de Catalunya entre 1899 i 1906 i al diari barceloní El Poble Català entre el 1911 i el 1916.

Aquests escrits, tal com apunta un dels prologuistes del volum, Sebastià Sansó, «sempre tenen una mirada mallorquina». Per a Sansó, l'aparició d'aquesta obra és «importantíssima per seguir amb la recuperació del llegat de l'intel·lectual mallorquí». «La figura d'Alomar és cabdal perquè va ser un dels fundadors del sobiranisme d'esquerres. Va ser una persona molt influent i que va haver de lluitar a contracorrent en una societat molt ancorada cap a la dreta i tancada».

Igualment, Sebastià Sansó també ha fet valdre la tasca de Pere Rosselló Bover, l'altre prologuista d'aquest sisè volum. «Ell és l'impulsor i coordinador d'aquestes obres completes i fa una tasca incansable i titànica, ja que, el primer volum va sortir l'any 2000 i encara en queden un parell i sense ell, no seria possible». Finalment, ha agraït a l'editorial Moll el seu interès en la publicació d'aquesta nova obra.

En el bloc dels articles que tenen com a eix central la Política, trobam títols com Weyler i el weylerisme, La solidaritat, El concepte de la llibertat, La rehabilitació del sentit moral, Regionalisme i descentralització, entre altres.

Pel que fa als articles que parlen en clau social, la majoria dels quals, el prologuista considera que els els podríem definir com «estampes poètiques» de Palma, alguns són: El monument a Ramon Llull, La Palma nova, La vinguda de l’esquadra inglesa, La restauració de la Seu de Palma. També hi ha un grapat d’escrits que parlen d’Art i Literatura: El mallorquinisme artístic, La interpretació pictòrica de l’illa, L’aspiració de Mallorca.

Al penúltim bloc hi ha tres eixos temàtics: Ensenyament (amb els títols Sobre el concepte de l’ensenyança i Un cas de 'privilegi' regionalista), Història (Un llibre notable i La translació de Jaume III) i Llengua (La llibertat de l’idioma i Lull o Llull). Finalment els articles que repassen la trajectòria de diferents personatges són En Pi i Maragall i el regionalisme mallorquí, L’opinió i el Dr.Robert, En Verdaguer i Mallorca, En Jeroni Rosselló, L’obra de l’Antoni Noguera, En Balart i la decadència de la poesia castellana i En Penya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mary@hotmail.com, fa mes de 3 anys

L'editorial Moll! Amb quina barra s'estan aprofitant del nom de l'antiga editorial. Una fundació que de cop es destapa com una empresa aixecada amb dos euros.

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente