algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

Troben a l'Àrtic un 'monstre' marí de quinze metres de llargària

Científics noruecs descobriren les restes de 150 milions d'anys

Un espècimen de 150 milions d'anys és el rèptil marí més llarg descobert per la ciència. La troballa la realitzaren el 2006 científics noruecs en aigües de l'Àrtic, a l'arxipèlag d'Svalbard.El «monstre», que és com l'han demonimat els científics, va poder mesurar 15 metres de llarg des del morro fins a la coa. El director de l'expedició que trobà aquest exemplar, el doctor Jorn Hurum del Museu d'Historia Natural de la Universitat d'Oslo, digué que l'espècimen és un 20% major que el darrer rèptil marí que es va trobar a Austràlia, que media deu metres, segons la cadena BBC.

«Ara sabem que tenim el major pliosauri», explicà Hurum. «Les aletes mesuren uns tres metres de llarg. Dilluns vàrem ajuntar tots els ossos i ens sorprenguérem per la seva mida, no havíem vist mai un rèptil marí així», afegí. Durant la darrera expedició els científics descobriren les restes d'un altre pliosauri que es creu que pertany a la mateixa espèciel que el «monstre» reconstruït. Les darreres restes trobades podrien abastar dimensions semblants.

Aquests pliosauris tenien el coll curt i vivien en els oceans durant l'època en què existien els dinosauris. Amb forma de gota tenien potents aletes amb les quals es propulsaven damunt l'aigua. «Aquests animals eren depredadors sorprenentment poderosos», explicà el paleontòleg de pliosauris Richard Forrest. El monstre fou desenterrat l'agost de 2007, gairebé un any després de ser torbat. El portaren al Museu d'Història Natural d'Oslo, on és ara a l'espera de noves investigacions. L'equip també analitzarà les restes d'un altre rèptil marí trobat en circumstàncies semblants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.