muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
16°

Sebastià Bennasar i Jaume Mesquida, premis de Pollença de novel·la i poesia

Els noms dels dos guanyadors es donaren a conèixer ahir a la nit a Can Llobera

79930
El regidor Antoni Oliver va fer una descripció dels premis.
El periodista i escriptor Sebastià Bennasar, que durant anys ha estat el cap de la secció de Cultura i Societat de Diari de Balears, ha estat el guanyador de la segona edició del premi Pollença de Novel·la, que s'entregà ahir al casal de Can Llobera a Pollença.

La seva obra Els blaus de l'horitzó ha estat seleccionada entre un total de dotze originals, tots escrits en català. El jurat, format per Guillem Frontera, Miquel Ferrà, Antoni Oliver, Miquel Àngel Vidal i Neus Canyelles, ha valorat la prosa de Bennasar, que presentà al certamen «una novel·la molt documentada en la qual la força la posen les descripcions i les sensacions», manifestà Antoni Oliver.

Sebastià Bennasar trasllada el lector a la Revolució dels Clavells de Portugal a través de la mirada d'un periodista mallorquí i trenta anys després a través d'una mirada molt més jove, la de la seva filla. «És una prosa més reposada que la que coneixíem fins ara de Bennasar», assegurava Guillem Frontera.

Bennasar rep un premi de 9.000 euros que està íntegrament sufragat per l'Ajuntament de Pollença. Els finalistes d'aquest premi han estat Disposicions transitòries, d'Andreu Ribas, Cereals d'aigua, sota pseudònim, i L'ull sense memòria, de Joan Mas.

Els premis Pollença de Literatura inclouen aquest any una segona modalitat, la de Poesia, i el premi corresponent de 4.000 euros caigué sobre l'obra Declivi de la Mirada de Jaume Mesquida, un escriptor amb una llarga trajectòria dins el món de la poesia, amb més de 15 obres publicades.

En aquest cas el jurat, composat per Sebastià Alzamora, Carme Castells, Pere Joan Martorell, Susana Rafart i Antoni Xumet, ha valorat «la veu madura» de Mesquida, que recorre als seus temes habituals, la pèrdua de l'amor i la mort en un poemari «conceptual amb versos breus i incisius», digué el jurat Antoni Xumet.

El premi Pollença de Poesia està dotat amb 4.000 euros finançats per la Fundació Guillem Cifre de Colonya. L'obra de Jaume Mesquida ha estat seleccionada entre 24 originals, dels quals quedaren en darrera instància dos finalistes més, Fulles sense arbre, d'Amadeu Vidal i Devore xocolata, presentat sota pseudònim.

L'acte de lliurament disposà de la presència de Martí Torrandell, president de Caixa Colonya; Jaume Joan, director general d'Administració Educativa; Miquel Julià, director insular de Normalització Lingüística, a més a més de representants de la Corporació municipal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.