nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
15°

Els creadors de Dolly esperen clonar un porc l'any que ve

Els científics de l'institut Roslin d'Escòcia esperen aconseguir clonar un porc el 1999, tres anys després del naixement de l'ovella Dolly, primer mamífer clonat a partir d'una cèl·lula adulta.

L'objectiu és fabricar porcs que serveixin com a bancs d'òrgans per a trasplantaments renals i cardíacs destinats als homes sense el gen específic que provoca actualment nombrosos rebuigs. «Ens queda encara feina per assolir l'objectiu. Però esperam aconseguir-ho l'any vinent», explicà Simon Best, un dels directius de Roslin Bio-Med, filial de l'institut.

Els experts intentaran clonar el porc a partir d'una cèl·lula d'embrió, a diferència de Dolly, que va ser creada a partir d'una ovella adulta. «Començarem amb una cèl·lula d'embrió perquè és més fàcil i ràpid. Una vegada que haguem aconseguit la clonació a partir d'un embrió la intentarem amb una cèl·lula adulta», explicà Best.

Segons l'expert, els porcs no guarden una estreta relació genètica amb els éssers humans, però els seus ronyons i el cor són semblants als nostres en mida i estructura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.