muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

Phobos, una lluna de Mart, està recoberta d'una capa de pols

Una espessa capa de pols fina originada per la caiguda de nombrosos meteorits recobreix Phobos, una de les dues llunes NASA.

Les darreres medicions de temperatures en la superfície de la lluna indiquen que la superfície de Phobos està constituïda per una capa de partícules molt fines d'almenys un metre d'espessor.

El professor Philip Cristensen, de la Universitat d'Arizona a Tempe, va explicar que les grans diferències de temperatures entre el dia (4 graus Celsius sota zero) i la nit (112 sota zero) es deuen a la presència de pols en gran quantitat.

«Es tracta d'una pols increïblement fina formada al llarg de milions d'anys pels impactes (de meteorits), i sembla que tota la superfície està composta de pols fina», va dir.

Les observacions de la Mars Global Surveyor varen ser realitzades en tres ocasions en el mes d'agost des d'una distància d'entre 1.045 i 1.435 quilòmetres.

Aquesta sonda que la NASA va fer aterrar al planeta vermell descobreix moltes de coses que els científics no havien pogut observar des de la Terra.

L'existència d'enormes cràters en el planeta va ser una de les primeres troballes que va fer aquesta sonda de la qual la NASA informa tot sovint.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.