nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
20°

L'Exèrcit de l'Aire espanyol aixeca el secret sobre els «expedients X»

Podran ser consultats 83 documents sobre albiraments d'ovnis

L'Exèrcit de l'aire espanyol ha aixecat el secret que afectava dotzenes d'expedients sobre l'albirament d'objectes volandors no identificats (ovnis) registrats a Espanya les tres darreres dècades.

Vicente-Juan Ballester Olmos, director d'investigacions de la Fundació Anomalia, dedicada a la investigació d'aquests fenòmens, informà que el públic podrà consultar ja a la Biblioteca General de l'Aire 83 d'aquests «expedients X».

Aquests informes, fins ara classificats secrets, es refereixen a albiraments anòmals d'ovnis per part de personal de l'aviació espanyola, que varen tenir lloc entre el 1962 i el 1995.

«Amb el lliurament d'aquest expedient acaba el procés de desclassificació de la informació ovni secreta de Defensa, iniciada el setembre del 1992 després que la Junta de Caps de l'Estat Major prengués una decisió valenta al respecte», indicà el professor Ballester Olmos.

L'expert indicà que alguns d'aquests expedients havien estat remesos a principi del 1992 pel Quarter General de l'Aire, on es custodiaven feia una trentena d'anys sota el comandament operatiu aeri, encarregat de la gestió de la informació sobre els ovnis, a la base aèria de Torrejón, prop de Madrid.

Arran del trasllat, el comandament ha rescatat en el darrer any i mig una vintena d'episodis més sobre objectes voladors no identificats rescatats de diverses instal·lacions militars de tot l'Estat, a través d'una intensa recerca de documentació.

Els 83 expedients sobre ovnis que finalment s'han posat a disposició del públic consten de 2.000 pàgines sobre successos d'aparença anòmala, que passaren entre el 1962 i el 1995.

El científic assenyalà que el procés d'aixecament del secret de la informació sobre ovnis no es desenvolupa sota beneplàcit general de tots els estudiosos d'aquest fenomen, ja que «amb la desclassificació s'esbuca un dels falsos mites assentats entre els creients dels ovnis» com ara la conspiració i el secretisme oficial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.