algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
12°

ARCA lloa la tasca de conservació de Felanitx

3822
L'entitat ha valorat de manera positiva les gestions per solucionar l'estat de conservació del castell de Santueri. | G.V.

ARCA ha lloat la tasca en defensa i recuperació del patrimoni històric desenvolupada per l'Ajuntament de Felanitx. L'entitat ha valorat de manera positiva les gestions realitzades per solucionar l'estat d'abandonament que patia l'antic edifici de la Cooperativa o el castell de Santueri.

L'associació en defensa del patrimoni recorda que Felanitx és un “municipi excepcional” que presenta “elements culturals de primer ordre”, com ara el puig de Sant Salvador, el castell de Santueri, el jaciment arqueològic de Closos de Can Gaià, la Cooperativa, l'església parroquial de Sant Miquel o el convent de Sant Agustí.

L'entitat considera una passa positiva l'inici de les tasques de “sensibilització i recuperació” patrimonial, però reclama “un programa que relacioni tot aquest llegat cultural i que sigui part viva, tant per a la ciutadania, com per als turistes”.

Rutes culturals
ARCA, en aquest sentit, creu que el patrimoni cultural s'ha de veure com una “font econòmica molt important”. “Si s'inverteix en la seva conservació, preservació i divulgació serà una font de riquesa”, assegura l'entitat. “Les comarques de llevant necessiten un impuls i la inversió en patrimoni revertirà damunt la societat”, afegeix.

És per aquest motiu, que l'entitat també reclama “la implicació del Consell de Mallorca i dels diferents agents socials de la comarca, empreses, associacions i particulars”. A parer seu, els agents socials, han de ser “conscients” de la importància que representa aquesta implicació per a la conservació del patrimoni.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.