algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

Els pares de l'IES Sant Marçal no portaran als fills a classe si el 20 de gener no estan al nou centre

Imatge de les obres de l'IES Sant Marçal. | M.A. CA

L'Amipa de l'IES Sant Marçal no portarà als fills a classe, si el pròxim 20 de gener no poden començar el segon trimestre amb normalitat, al nou IES Sant Marçal. Així ho decidiren les famílies després de la reunió informativa del passat dimecres a l'IES Santa Maria.

A part d'aquesta mesura de pressió, les famílies tenen pensat manifestar-se a les portes de l'Ajuntament de Marratxí si el consistori i el Govern no compleixen la seva paraula. Els pares es mostren “preocupats i desconfiats”, segons el president de l'Amipa, José Fernández.

En principi, i després de donar un parell de dates que mai s'han complert, el pròxim 20 de gener els alumnes de l'IES Sant Marçal podran estrenar el nou centre educatiu, després d'esperar dos cursos i mig en aules modulars a l'Escola Graduada Vella de Santa Maria. El cap de servei de Centres, Bernat Quetglas i el regidor d'Educació, Xisco Ferrà confirmaren aquesta data durant la reunió informativa que organitzà aquest dimecres capvespre l'Amipa de l'IES Sant Marçal.

L'empresa concessionària entregarà l'institut a l'administració el pròxim 18 de desembre tal com confirmà Ferrà, que es va comprometre a fer una visita guiada a les famílies l'endemà de la finalització de les obres que tindrà dos torns, un a les 11 del matí i l'altra a les 20 hores.

Trasllat mogut
El trasllat de Santa Maria a Sant Marçal està previst que es faci els dies 17, 18 i 19 de gener. A part de què els 153 alumnes hagin de moure els seus llibres al nou IES, caldrà portar part del mobiliari de les aules que hi ha a les actuals aules de Santa Maria cap al nou centre. Per això, Ferrà ja ha previst que les brigades municipals hagin de treballar intensament en cap de setmana.

Actualment a l'IES Sant Marçal hi ha dos grups de 1r, 2n i 3r d'ESO i és que el centre preveu anar introduint nous nivells educatius curs a curs. Tot i que el nou centre compta amb espai suficient per posar en marxa el pròxim curs 1r de Batxillerat, les famílies dubten que la seva reivindicació sigui escoltada pel Govern. Sinó es posa en marxa la línia de Batxillerat el curs 2014-2015, els alumnes de 3r d'ESO s'hauran de moure de nou, però a l'IES Marratxí.

A part de veure si hi haurà problemes al nou edifici un cop finalitzada l'obra, un dels problemes que més preocupa els veïns del Figueral és com aniran els seus fills fins a l'institut. Aquesta zona queda a menys de 3 quilòmetres de l'IES i per tant Educació no està obligada a subvencionar el transport escolar, si bé durant la reunió les famílies recordaren als representants de la Conselleria que l'IES Marratxí té transport subvencionat pels veïnats més propers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carme, fa mes de 10 anys

I és "Si no es posa en marxa..." I no "Sinó es posa en marxa".

Valoració:0menosmas
Per ..., fa mes de 10 anys

És "no portaran [o duran] els fills a classe si el 20 de gener no són al nou centre", no "no portaran als fills a classe si el 20 de gener no estan al nou centre".

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente