algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
11°

Atac feixista al bust d'Emili Darder, en l'aniversari del Consell de guerra que el condemnà a mort

El feixisme espanyolista ha tornat a atemptar contra un símbol de la Democràcia, la Llibertat i la memòria històrica.

Aquesta nit passada el bust dedicat al qui va ser batle de Palma, Emili Darder, obra de l’artista Eduard Servera i situat a la plaça de la Porta del Camp, ha rebut l'atac amb pintura d'uns feixistes que han embrutat l'escultura amb pintura, han tatxat la placa commemorativa i han pintat 'viva España' a l'estructura de marbre.

L'escultura va ser inaugurada ara fa un any i és una donació a la ciutat de l’Associació Amics i Amigues de Son Sardina i Sa Garriga.

Aniversari del Consell de Guerra

El dia 16 de febrer de 1937 el règim feixista sotmeté Emili Darder a Consell de Guerra juntament amb Alexandre Jaume, Antoni M. Ques i Antoni Mateu. L'acusaren de contraban d'armes, de rebel·lió militar, de ser un sectari, un antireligiós i un separatista. El fiscal demanà per a ell la pena de vint anys de presó i una elevada sanció econòmica. Tot això malgrat que, fins i tot les monges del Temple declararen a favor seu. Va ser condemnat a mort.

Aniversari de l'assassinat

El 24 de febrer de 1937, al cementeri de Palma, es va viure un dels fets més ignominiosos de la nostra història: l'afusellament, d'assegut a una pedra ja que no es podia mantenir dret a causa del seu estat de salut, d'Emili Darder i Cànaves. Tenia 41 anys. La nit abans li expropiaren la casa, el laboratori, els mobles i la seva valuosa biblioteca, situats ben a prop del bust que ara ha estat atacat pels hereus dels assassins de Darder.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per preguntar, fa dervers d'un any

I si s´anàs a pintar-li es bigot an es dictador a Mingorrubio? Com estaria sa penya?

Valoració:1menosmas
Per Això els pica, eh?, fa dervers d'un any

Quina rancúnia covada cotra un metge que va treballar pel bé comú. El van assassinar, però és evident que no aconseguiren matar-lo. Encara els fa mal. No el poden treure del nostre record.

Valoració:2menosmas
Per Sa tia xorca, fa dervers d'un any

S'odi franquista va desfermat i fora corda amb el gobierno más progresista de la historia.

Valoració:7menosmas
Per Elia, fa dervers d'un any

A aquests fills de puta no els troben mai... però al de signe contrari si, quines casualitats...

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente