algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.73°

Atac feixista al bust d'Emili Darder, en l'aniversari del Consell de guerra que el condemnà a mort

El feixisme espanyolista ha tornat a atemptar contra un símbol de la Democràcia, la Llibertat i la memòria històrica.

Aquesta nit passada el bust dedicat al qui va ser batle de Palma, Emili Darder, obra de l’artista Eduard Servera i situat a la plaça de la Porta del Camp, ha rebut l'atac amb pintura d'uns feixistes que han embrutat l'escultura amb pintura, han tatxat la placa commemorativa i han pintat 'viva España' a l'estructura de marbre.

L'escultura va ser inaugurada ara fa un any i és una donació a la ciutat de l’Associació Amics i Amigues de Son Sardina i Sa Garriga.

Aniversari del Consell de Guerra

El dia 16 de febrer de 1937 el règim feixista sotmeté Emili Darder a Consell de Guerra juntament amb Alexandre Jaume, Antoni M. Ques i Antoni Mateu. L'acusaren de contraban d'armes, de rebel·lió militar, de ser un sectari, un antireligiós i un separatista. El fiscal demanà per a ell la pena de vint anys de presó i una elevada sanció econòmica. Tot això malgrat que, fins i tot les monges del Temple declararen a favor seu. Va ser condemnat a mort.

Aniversari de l'assassinat

El 24 de febrer de 1937, al cementeri de Palma, es va viure un dels fets més ignominiosos de la nostra història: l'afusellament, d'assegut a una pedra ja que no es podia mantenir dret a causa del seu estat de salut, d'Emili Darder i Cànaves. Tenia 41 anys. La nit abans li expropiaren la casa, el laboratori, els mobles i la seva valuosa biblioteca, situats ben a prop del bust que ara ha estat atacat pels hereus dels assassins de Darder.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per preguntar, fa mes de 3 anys

I si s´anàs a pintar-li es bigot an es dictador a Mingorrubio? Com estaria sa penya?

Valoració:1menosmas
Per Això els pica, eh?, fa mes de 3 anys

Quina rancúnia covada cotra un metge que va treballar pel bé comú. El van assassinar, però és evident que no aconseguiren matar-lo. Encara els fa mal. No el poden treure del nostre record.

Valoració:2menosmas
Per Sa tia xorca, fa mes de 3 anys

S'odi franquista va desfermat i fora corda amb el gobierno más progresista de la historia.

Valoració:7menosmas
Per Elia, fa mes de 3 anys

A aquests fills de puta no els troben mai... però al de signe contrari si, quines casualitats...

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente