algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Palma declara la festa de l'Any Nou Xinès d'interès municipal

209025

Aquest dimecres s'ha presentat a la parada de bus del carrer Uetam, al costat de la plaça de les Columnes, la imatge de la festa de l'Any Nou Xinès amb la que enguany s'ha vinilat un bus de l'EMT Palma que circula per les línies que passen pel barri de Pere Garau. «Des de l'EMT Palma volem que aquesta festa sigui compartida per tota la ciutat i ho feim vinilant un bus que circularàsobretot per les línies que discorren per la barriada de Pere Garau», ha dit el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, qui ha agraït la feina que està fent ACHINIB i ha posat en valor que Pere Garau és un referent en molts d'aspectes, també socials.

La presentació del bus, que s'ha decorat amb la imatge de l'Any Nou Xinès que ha dissenyat Melicotó, ha comptat amb l'assistència del regidor de Districte Llevant, Daniel Oliveira, a més del regidor de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Alberto Jarabo que ha explicat que l'Ajuntament ha declarat aquesta festa d'interès municipal, un fet que facilita que tots els serveis estiguin a disposició de l'entitat impulsora ACHINIB.

Jarabo ha destacat la consolidació d'aquesta festa. «És una mostra de la diversitat i cada vegada més gent s'implica a la festa» ha explicat el regidor, qui ha agraït la feina d'ACHINIB i ha anunciat que hi haurà sorpreses com «la porta d'entrada».

El president d'ACHINIB, Fang Ji, ha agraït la «motivació» de l'Ajuntament amb aquesta festa. «L'objectiu d'aquesta festa és promoure la multiculturalitat, no només xinesa, sinó de diferents cultures», ha dit.

Gran esdeveniment festiu

La festa és commemora el 29 de gener i, prèviament, aquest proper dissabte s'estrenarà la porta de benvinguda.

Aquesta festa és la més important i tradicional per a la comunitat xinesa, i vol ser un gran esdeveniment festiu, participatiu, una oportunitat per a la cohesió social alhora que una mostra de la riquesa que representa la diversitat cultural de Palma.

ACHINIB és la impulsora de l'organització de la celebració de l'Any Nou Xinès a Palma. Es tracta d' una entitat consolidada que s'ha prestat a col·laborar des de molt enrere en activitats diverses organitzades per l'Ajuntament de Palma.

La proposta que es presenta en aquesta ocasió es tracta d'una gran porta de benvinguda que es deixarà exposada durant un temps i estarà situada al començament del carrer de Nuredduna, a la cruïlla d'aquest carrer amb les avingudes i el carrer Aragó.

Aquesta gran porta simbolitza l'entrada al barri i també l'entrada a la celebració de l'Any Nou Xinès.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
@XINIB molt bé explicat. Lamentablement l'actitud d'aquesta associació no és gaire diferent de la de la Casa de Andalucía amb la Feria de Abril o la dels alemanys amb l'Oktoberfest. Molta gent esperava més dels ciutadans d'un sistema que s'identifica esquerrà. Ara, la Xina admira bastant l'espanyolisme i la hispanitat. Vol rompre la relació entre hispans i els anglosaxons. Espanya no va atacar la Xina. Catalunya i el català no trobarà aliats a la Xina. Els pot trobar a Taiwan, per exemple. Pel que fa al PSOE, no crec que els importi si és ACHINIB o AXINIB. Estan més pendents de la cultura xinesa que de la catalana.
Valoració:2menosmas
Per Vaja!, fa dervers d'un any
I els peruans, coreans, marroquins, alemanys, coolligans,
nazis, russos...discriminats?
Valoració:1menosmas
Per Pep, fa dervers d'un any
Molt be, en vers de fer que ells se integrin a sa nostra cultura som noltros que mos integram a sa seva, a n' aquest pas sa nostra cultura ,sa Mallorquina desapareixerà des mapa.
Valoració:2menosmas
Per XINIB, fa dervers d'un any
«L'objectiu d'aquesta festa és promoure la multiculturalitat, no només xinesa, sinó de diferents cultures».

Llàstima que, dins d'aquesta pluralitat cultural, ignorin la llengua pròpia de les Illes Balears en el nom de l'associació; ja que, en lloc d'ACHINIB, hauria d'esser AXINIB o ASXINIB o, simplement, XINIB (són xinesos, no *chinesos o *chinos).
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente