algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
18°

Denuncien a la Fiscalia els atacs feixistes contra les escultures d'Aurora Picornell i Emili Darder

El coordinador de MÉS-Estimam Palma Miquel Àngel Contreras, i el regidor d'Educació, Política Lingüística i Memòria Històrica de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, han presentat aquest dilluns una denúncia davant la Fiscalia de Balears pels atacs «feixistes» a les escultures del batle republicà de Palma, Emili Darder, i d'Aurora Picornell.

Segons ha informat MÉS-Estimam Palma aquest dilluns en nota de premsa, s'han denunciat els atacs davant Fiscalia per un presumpte delicte de danys agreujats (art. 263 del Codi Penal), per l'efecte causat sobre béns de domini o ús públic, i per un presumpte delicte d'odi (art. 510 del Codi Penal), per humiliació a les víctimes del feixisme, i s'ha instat el Ministeri Fiscal que iniciï una recerca per a esclarir aquests fets i portar a la persona o persones responsables davant la Justícia.

En aquesta línia, el coordinador de MÉS-Estimam Palma ha manifestat que «no es pot permetre que els atacs a la memòria col·lectiva i a la memòria de les persones que van ser assassinades per defensar la democràcia i la justícia social quedin impunes».

Per part seva, el regidor ecosobiranista Llorenç Carrió ha dit que «no és casual que s'ataquin escultures en record de persones que representen els valors democràtics, com varen ser Aurora Picornell i Emili Darder».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per marbosch, fa mes de 3 anys

Si esparau que els investiguin ja podeu agafar una cadira ben còmode, ...ja sabem com és d'"exigent" la policia, fiscalia i judicatura amb els feixistes.

Valoració:-1menosmas
Per I tant!, fa mes de 3 anys

Esta ben fet denunciar ho, perque no s'aferrin aque no s'ha fet el tràmit per no investigar lo. Però tots sabem que si ho fa l'extrema dreta, la Policia ni tampoc la Justìcia troben que sigui delicte, per greu que sigui.
I aquest doble raser a l'hora d'interpretar els delictes segons se sigui d'esquerres, independentistes o feixistes, és també l'origen de tots els aldarulls que hi ha actualment a Catalunya.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente