cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

L'STEI assegura que és «il·legal» eliminar el requisit de català dels conductors de l'EMT

L'STEI ha assegurat aquest dimarts que la mesura per eximir del coneixement del català als conductors d'autobusos de l'EMT de Palma és «il·legal» i «contravé» tota la legislació i la normativa de l'Ajuntament.

El sindicat ha reaccionat d'aquesta manera a la decisió del Consistori de crear una borsa de treball amb 150 places, a través d'un concurs de mèrits, en la qual s'eliminava el requisit de tenir un nivell mínim d'A2 de català.

En un comunicat, l'STEI ha mostrat la seva «indignació» perquè consideren que, «una vegada més, els ciutadans catalanoparlants no tindran garantits els seus drets lingüístics» davant el que han qualificat «d'una nova barbaritat» de l'equip de govern municipal.

En aquest sentit, han assenyalat que a partir de la segona quinzena de juny --que seria quan es podrien incorporar els primers conductors d'aquesta borsa--, «no està clar que els ciutadans puguin ser atesos i entesos en català en el transport públic de Palma», per la qual cosa han criticat que el coneixement del català «es redueixi simplement a un mèrit prescindible».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.