algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

Posen en marxa una prova pilot per a facilitar que aprenents de català puguin practicar la llengua en comerços

L’Institut d’Estudis Baleàrics, la Direcció General de Política Lingüística del Govern, la Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca i l’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor han posat en marxa una prova pilot per a facilitar que aprenents de català puguin practicar la llengua en comerços en un entorn «real i segur».

S'ha reunit un nombre limitat d'establiments interessats a participar en el projecte, amb l'objectiu d'analitzar la viabilitat d’estendre’l a més llocs més endavant. D’aquesta manera, els alumnes tenen l’oportunitat de posar en pràctica el que aprenen a l’aula, mentre que els comerços contribueixen a la normalització de la llengua catalana i també adquireixen consciència de la importància de donar oportunitats als nous parlants per a parlar el català.

La iniciativa va adreçada a més de 150 alumnes de català de nivells A1, A2 i B1 de l’Institut d’Estudis Baleàrics i de l’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor. Es durà terme a una quarantena de comerços locals de Palma, Manacor, Porto Cristo i Bunyola durant els dos propers mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Unaperaquí, fa dervers d'un any
Bona iniciativa! A seguir així!
Valoració:6menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any
@emigrante: te informo de que las palabras 'imponer' y 'catalán' son independientes, no hace falta que las uséis siempre juntas. Yo te podría hablar de la imposición del castellano (ay, perdón, que como es la lengua del imperio, esta no se impone), pero no me pondré a tu nivel. Referent a la notícia, simplement diré que ànims, ja que, a la majoria de comerços, no es pot practicar el català, perquè és totalment invisible a les retolacions o desconegut pels empleats.
Valoració:6menosmas
Per Emigrante, fa dervers d'un any
Hay que continuar con los programas para imponer el catalán.
Hay que obligar, forzar, presionar ...
No debemos olvidar que nuestra lengua "siempre está en peligro".
Valoració:-15menosmas
Per Ara?, fa dervers d'un any
A darrera hora corregudes per causa de la campanya electoral. En aquestes alçades encara estam pendents de plans pilots. Fum, en haver passat el mes de maig guanyi qui guanyi, res de res.
Valoració:4menosmas
Per Qualcun, fa dervers d'un any
Molt bona iniciativa, i necessària.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente