lluvia ligera
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Salvem Portocolom, SomPortocolom i Terraferida celebren la protecció de sa Capella

L'Ajuntament ha estimat positivament les al·legacions presentades per Terraferida i Salvem Portocolom

Salvem Portocolom, Terraferida i la nova plataforma ciutadana SomPortocolom han felicitat l'Ajuntament de Felanitx per haver pres la decisió de protegir el nucli antic de Portocolom i impedir una nova urbanització adossada a sa Capella. Aquestes entitats varen presentar un total de 35 al·legacions al Pla General de Felanitx demanant que s'apostàs per la rehabilitació d'habitatges i la preservació del sòl rústic, evitant futurs creixements sobre sòls no transformats.

Segons expliquen les entitats ciutadanes, «Una de les actuacions més discutibles del nou Pla General, recollida en anteriors revisions, és la urbanització proposada a la zona històrica de sa Capella que, més enllà dels 25 o 30 habitatges projectats, hagués suposat fer créixer el nucli a costa d'urbanitzar un espai rural ben conservat a tocar de la zona protegida de s'Algar i es Riuetó» i afegeixen que «Una vegada oberts nous carrers, aquest espai podria continuar creixent en futures modificacions, el que hagués estat desastrós per a Portocolom. El valor d'aquest espai va més enllà del natural, ecològic i paisatgístic».

Cal recordar que justament a aquesta zona s'hi han catalogat un conjunt de coves subterrànies de rellevància internacional que sumen diversos quilòmetres de galeries espectaculars i que ja compten amb diverses figures de protecció. Aquesta urbanització, prevista dins el nou Pla General que ara es tramita, va alertar els veïnats que varen presentar 500 al·legacions contra aquest creixement en pocs dies.

Des de les entitats conservacionistes s'explica que «Tot i que el consistori i les entitats mantenim discrepàncies en altres aspectes del Pla General, consideram que aquest és un acord històric i que l'ajuntament ha pres la millor de les decisions possibles. Les entitats no podem més que mostrar agraïment i felicitar l'ajuntament i també l'oposició per haver donat un suport gairebé unànim a la reclassificació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.