algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

Pimem critica l'afany recaptatori de Madrid passant per sobre del dret civil de les Balears en el tema de les herències

Davant l'anunci del president del Govern espanyol Pedro Sánchez de no comprometre's amb la compensació que marca el REB de cara al 2022, Pimem li exigeix ​​un canvi de postura per l'injust que seria per al sector empresarial de les Balears no ser compensats novament i per la necessitat objectiva que tenen les empreses de l'arxipèlag de comptar amb un suport econòmic davant del fet insular.

El president de Pimem, Jordi Mora, assegura que és «imprescindible comptar amb les aportacions del REB per a la nostra indústria, el nostre producte local i fins i tot pensant en continuar caminant cap a una diversificació de la nostra economia». Per a Mora, el que no es pot fer és «parlar de canvis i aportacions al sector industrial i primari i a l'hora de demanar, ni més ni menys que el que ens correspon, que és l'aplicació del REB, el Govern espanyol miri cap a un altre costat deixant milers d'empreses sense capacitat de competir ni exportar».

Per altra banda, Pimem també s'ha mostrat contrària a les intencions de Govern espanyol en el projecte de llei contra el frau i que tramita Hisenda ja que afecta de ple al dret civil de les Balears. Per al vicepresident de la patronal, Rafel Matas, «parlam d'un dret que ha permès a les famílies en vida planificar l'herència, arribar a consensos entre els seus membres i evitar baralles entre els seus membres que no és poca cosa. Aquest dret recull una manera de fer les coses en aquesta terra i creiem que s'ha de respectar i mantenir». Matas ha assegurat que els partits polítics de de les Balears «han de defensar el dret foral balear com una eina eficaç per a l'estabilitat patrimonial de les famílies de les Illes i que està per sobre d'aquest afany recaptatori del Govern espanyol».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Peix al cove, fa mes de 3 anys

No patiu perquè aquests, com tothom a Mallorca, tampoc no demanaran la independència, amb les engrunes, el dia que arriibin, en tendran prou.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente