algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
24°

Si et vols vacunar, només ho pots fer en castellà

Es comencen a acumular les denuncies per incompliment de la Llei en matèria lingüística en l'àmbit de la Conselleria de Salut i Consum del Govern.

Ara que la campanya de vacunació es comença a generalitzar, són moltes les queixes perquè la informació sobre les vacunes no està en català, està exclusivament en castellà.

No només això, sinó que la fitxa amb les dades personals de les persones vacunades, només es pot complimentar en castellà.

Tota la normativa vigent indica que la llengua en qual les conselleries han d'emetre la informació, és la llengua catalana. Una vegada més la Conselleria de Salut i Consum desobeeix la Llei.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa mes de 3 anys

"Catalunya és, en quantitat i en temps, el nom més usat històricament per referir-se al conjunt de la nació. Només s'amaga o dissimula, amb espires intermitents de recobrament, en els moments de major persecució arran de les victòries militars de Felip V o de Franco i els períodes immediats subsegüents. Han estat la por i la repressió les causes que han arraconat l'ús públic del nom. Just per això, com a reparació, mereix ser recuperat i reivindicat. La documentació trobada, amb evidències clares de censura i amb proves fefaents que molts d'historiadors ho han amagat deliberadament, certifica l'ús volgut i acceptat del gentilici catalans als antics regnes de València i de Mallorca". Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo" (2014)http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:0menosmas
Per arg, fa mes de 3 anys

1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html

Valoració:0menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 3 anys

El gener de 1928 apareix a Mallorca LA NOSTRA TERRA, una magnífica revista mensual d’Art, Literatura i Ciència que es publicarà fins a l’aixecament feixista-militar de juliol de 1936. En els editorials teoritza i propugna la reconstrucció nacional a partir de la llengua, la cultura i els eixos identitaris de la personalitat col·lectiva del conjunt de la nació. La revista comptava amb col·laboradors destacats d’arreu de Catalunya (Amades, Carner, Chabàs, Coromines, Fabra, Macabich, Martínez Ferrando, Maseras, Moll, Saltor, Soldevila, Villangómez…). En les seves quatre mil cinc-centes pàgines, no apareix l’expressió Països Catalans i, en canvi, és habitual la denominació Catalunya Gran i molt freqüent el gentilici catalans aplicat als mallorquins i als valencians. Els editorials i els nombrosos articles referits a la qüestió nacional catalana, són una font imprescindible de referència.
http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:0menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 3 anys

«Mallorca, sense perdre cap característica de la seva fesomia pròpia, no és altra cosa que una illa catalana, digui el que digui tot el filisteisme vuitcentista. Com a tal forma part de la Catalunya integral, participant amb ella de la unitat de raça, de la unitat de llengua i de la unitat de cultura, la qual ha enriquit molt sovint amb aportacions de gran vàlua. Cal desfer l’equívoc que Mallorca és una regió d’Espanya distinta de Catalunya, i desvirtuar el regionalisme o el mallorquinisme com a conceptes mancats totalment de sentit». La Nostra Terra (1930)
http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:0menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 3 anys

Rectificació. La proposta de Josep Guia es pot llegir a:https://www.academia.edu/2486699/%C3%89s_molt_senzill_digueu_li_Catalunya

Valoració:0menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 3 anys


"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a 'tota la Catalunya' com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")Aquí teniu la proposta de Josep Guia:http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:0menosmas
Per Joan Josep Llull, fa mes de 3 anys

"[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauríem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]"Joan Fuster, "Qüestió de noms" (1962)Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma espanyola, dita "Catalunya" per la legalitat estatal ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".

Valoració:0menosmas
Per paco, fa mes de 3 anys

Molt fàcil si no us va bé anar-vos a vacunar Catalunya que alli segur que no està en castellà

Valoració:-7menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa mes de 3 anys

El PSOE, i ja el PSIB, es la falange sociologica. La seva base apren el catala per accedir a l Administració Pública, pero el respecta menys que la dreta espanyola, influenciada pel carlisme i plurilingüisme del Nord de la Meseta. Els socialistes hereten la cultura monolingüe islamica, on nomes hi ha la llengua de Deu (sic), que era l arab i ara es el castella. L OCB hauria de recuperar llacos amb el PP i iniciar relacions amb Vox.

Valoració:0menosmas
Per Macià, fa mes de 3 anys

"Guapi", què dius? No t'entenc! Tanmateix, segur que deu esser una beneitura de les teves.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente