algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

L’OCB reclama la immediata transferència a la comunitat autònoma de les competències en administració de Justícia

Aquests darrers dies els mitjans de comunicació s’han fet ressò de la situació límit en què es troben els jutjats de les Balears, que perdran una part important del seu personal com a conseqüència d’un concurs de trasllats que farà que molts dels funcionaris de l’Administració de Justícia se’n tornin cap a la Península. Molts d’aquests funcionaris no són de les Illes Balears i hi varen venir destinats forçosament i en contra de la seva voluntat. Ara que en tenen l’oportunitat, concursen per a tornar-se’n cap a ca seva.

Aquesta problemàtica, recurrent en els jutjats de les Illes, es resoldria amb la transferència de la competència en matèria de mitjans personals, materials i econòmics als servei de l’Administració de Justícia a la Comunitat Autònoma, transferència prevista a l’article 98 de l’Estatut d’Autonomia i que ja s’ha fet efectiva a la majoria de comunitats autònomes, com és el cas d’Andalusia (1997), Aragó (2007), Astúries (2006), Canàries (1996), Cantàbria (2007), Catalunya (1990), País Valencià (1996), Galícia (1996), Madrid (2002), Navarra (1999), Euskadi (1996) i La Rioja (2010).

D’aquesta manera la nostra és de les poques comunitats autònomes, i l’única amb llengua pròpia, que no gestiona el personal no judicial de l’Administració de Justícia, en un clar incompliment de l’Estatut d’Autonomia.

Poder gestionar des de les Illes Balears aquesta competència «permetria organitzar oposicions des d’aquí i dotar els jutjats i tribunals de funcionaris residents a les nostres Illes, fet que donaria estabilitat a les plantilles i en milloraria el funcionament. Alhora permetria establir com a requisit per accedir-hi el coneixement de la llengua catalana, requisit que resulta imprescindible per avançar en la normalització de la nostra llengua en l’àmbit de la justícia, un àmbit on en l’actualitat la presència del català és testimonial», ha remarcat l'OCB.

Per tot això, l’Obra Cultural Balear reclama al Govern i al Govern espanyol la «immediata» transferència d’aquesta competència, en compliment de l'Estatut d’Autonomia aprovat l’any 2007.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Masi Pommedeterre, fa mes de 3 anys

Que te que veure amb l'OCB? perquè no intenta dignificar els seus actes i les seves retransmissions per youtube que fan pena. I si depenen d'ells. Es molt fàcil demanar impossibles per dissimular que estàs deixant de banda les teves responsabilitats.

Valoració:-1menosmas
Per I tant!, fa mes de 3 anys

El fet de que la nostra comunitat tengui tants de fatxes espanyolistes, enemics de les nostres illes i adoradors de Castella i dels castellans, és el que ens impedeix prosperar i tenir el mateix que les altres autonomies.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente