cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.07°

La UOB acusa el Govern d'incomplir la llei de la televisió en català

133000

La Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, acusa el Govern d'incomplir l'Estatut d'Autonomia i la Llei de Normalització Lingüística pel que fa a la recepció de canals de televisió en català.

En un comunicat expliquen que la Disposició sobre Patrimoni Lingüístic comú de l'Estatut d'Autonomia estableix que les Balears podran «sol·licitar al Govern de l’Estat i a les Corts Generals els convenis de cooperació i de col·laboració que es considerin oportuns per salvaguardar el patrimoni lingüístic comú, així com per efectuar la comunicació cultural entre les comunitats de parla catalana. I la Llei de Normalització Lingüística és encara més explícita quan diu que el Govern ha de dur una política de col·laboració, en matèria de ràdio i televisió, amb altres Comunitats Autònomes que tinguin el català com a llengua pròpia i fer les gestions necessàries per a facilitar als ciutadans de les Illes Balears la recepció de les emissions de televisió en llengua catalana dependents d'altres comunitats autònomes».

Així, denuncien que després de dos anys de legislatura, «continuam sense poder veure la versió íntegra de TV3 i el canal Esport 3, ni sabem si es preveu rebre la futura televisió valenciana».

A més, volen fer notar que el dial televisiu «està ocupat per uns quaranta canals en castellà per només sis en català, tres dels quals es reben en condicions tècniques deficients, l'oferta de pel·lícules i sèries de gran audiència en català és mínima i ja fa més de cinc anys que no s'hi emet el futbol de Champions o de primera divisió. El retrocés és més que evident, si tenim en compte que abans de l'arribada de les televisions privades hi havia tants de canals en castellà (TVE1 i TVE2) i com en català (TV3 i Canal 33)».

Des de la UOB consideren «intolerable que una normativa estatal o uns drets d'emissió signats en un despatx vulnerin l'Estatut i la Llei de Normalització Lingüística, i denunciam el silenci i la passivitat dels nostres governants davant l'agressió de que són objecte els drets lingüístics i la identitat de les Illes Balears».

En referència a l'Estat espanyol, «ens oposam també a la política lingüística de l'Estat, que promou el monolingüisme castellà en lloc d'afavorir l'aprenentatge del català i altres llengües, que en el cas de l'anglès es podria dur a terme, per exemple, amb l'emissió de pel·lícules en versió original i subtitulades en aquest mateix idioma».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer, fa mes de 6 anys

És totalment legítim de disposar dels pocs canals de ràdio i televisió en la nostra llengua que tenim en el nostre territori nacional. Legitimitat que no té el suposat dret a la mala fi de canals nacionals espanyols de què gaudeix -sense haver-se'n d'anar a viure a Madrid- aquest "panessillo" 3.

Valoració:1menosmas
Per spain is pain, fa mes de 6 anys

I Icat el setembre

Valoració:2menosmas
Per Llonguet 3, fa mes de 6 anys

Anau a viure a Barcelona i ho pdreu veure be.

Valoració:-5menosmas
Per I ja som a mitjan legislatura!, fa mes de 6 anys

Volem TV3, Esport3 i Catalunya Informació.

Valoració:3menosmas
Per Jordi, fa mes de 6 anys

Enhorabona per no perdre els referents, UOB!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente