algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

L'adéu de grans i petits al somni d'haver ballat amb els caparrots

Devers 60 poblers aspiren cada any a agafar el relleu de les colles

MARTA MEDRANO. Sa Pobla.

El furor per ser caparrot i ballar Jo i un pastor i el pasdoble Linda Palma la vigília de Sant Antoni, creix any rere any a sa Pobla. Un reglament, que l'Ajuntament ha hagut de modificar per fixar fins i tot qui du la figura de Grouxo Marx, la més desitjada, evita disputes i garanteix el relleu a les colles.

En aquesta edició han abandonat el seu somni de quatre anys ballant amb els caparrots, els petits Francisca Joan, Martina Payeras, Manolo Fernández, Miquel Bennassar, Pere Dupuy i Miquel Socies. Entre els caparrots grans ho deixen, Jeroni Rian, de 23 anys, i Francisca Maria Mir, de 30.

Tot i que sembli que ser caparrot és cosa de nins, el cert és que cada pic són més els qui volen ballar amb els adults. Enguany es presentaren un total de 38 sol·licituds per a tan sols dues places. El treball o la família no són excusa quan un desitja ballar. «Som treballadora social i vaig haver de demanar un dia lliure per ballar dia 16 de gener, però hi havia companyes que havien de canviar torns i demanar dies per assistir als assaigs, que fem setmanalment entre setembre i gener», explica Francisca Maria Mir. En el seu cas, la seva afició ve de família, ja que el seu pare, Tomeu Mir, és el mestre dels caparrots minyons. Aquest policia local assegura que entre els al·lots no hi ha disputes per portar la figura de Grouxo. «Tenen tantes ganes que els és igual un o l'altre. El que encara em sorprèn és que aprenen molt aviat, cada vegada més. Enguany, petits de set anys ja ballaven molt bé amb sols tres hores d'assaig», conta el mestre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.