cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

La Sala donarà la Medalla d'or als Mesquida-Ferrando i a Tomeu Melià

El ple aprovà per unanimitat un pressupost de 3,6 milions d'euros

J.M. SASTRE. Porreres.

L'Ajuntament de Porreres aprovà lliurar la Medalla d'or del municipi al matrimoni format per Joan Mesquida i per Aina Ferrando, d'una banda, i també al jesuïta Bartomeu Melià Lliteres. El ple de la Sala aprovà l'inici dels procediments per als distintius esmentats i ara es nomenaran un jutje i un secretari per instruir-ne els expedients. El reconeixement de Joan Mesquida, que morí l'estiu passat, i d'Aina Ferrando, ve motivat per haver estat els fundadors del Museu de Porreres, fa més de 25 anys, i per la seva col·laboració constant amb aquesta entitat. S'ha de recordar que Joan Mesquida i Aina Ferrando són els pares del director general de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, Joan Mesquida.

Quant al jesuïta Bartomeu Melià Lliteres, conegut popularment com el capellà de Can Boterí, la Sala proposà lliurar-li un dels màxims distintius de reconeixement del municipi, per la seva feina a l'Amèrica del Sud. En el ple en què es donà el vistiplau a l'inici del procediment, el batle, Bernat Bauçà (UM), recordà que el veí de Porreres havia arribat a estar nominat al premi Príncep d'Astúries, que finalment no rebé.

D'altra banda, en la mateixa sessió, el ple aprovà per unanimitat un pressupost de 3,6 milions d'euros per enguany. El batle destacà que n'hi ha un 34'61 per cent destinat a inversions. Entre els projectes prevists, s'acabarà de pagar la piscina coberta i l'auditori i centre de formació. Així mateix, s'hi inclou una partida destinada a llevar barreres arquitectòniques o a empedrar el carrer de l'Almoina. Bauçà destacà també que es consoliden els policies turístics per poder disposar de 7 agents tot l'any. Així mateix, féu menció de la partida per al manteniment d'edificis municipals, o d'una altra per adquirir un solar municipal en el futur polígon industrial.

El PP, a l'oposició, votà a favor d'aprovar el pressupost perquè el batle acceptà dues propostes que havia fet el portaveu popular, Jaume Gil: augmentar amb 6.000 euros l'ajuda a la Banda de Música, per arribar als 12.000 euros anuals, i habilitar una partida de 5.000 euros per als pares i mares que duen els seus fills a les escoletes. El dos regidors del Bloc, també a l'oposició, votaren a favor del pressupost.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.