algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Uns vàndals fan destrosses a l'església de Sant Domingo i en roben la bacina

El mal tancament que hi ha al claustre municipal facilità l'accés als lladres

Un grup de vàndals varen entrar a l'església de Sant Domingo la matinada de dilluns a dimarts, hi ocasionaren diferents destrosses i en robaren la bacina. Pels indicis trobats, els lladres haurien entrat a l'església forçant una finestreta de la sagristia que dóna al claustre de l'antic convent dels Mínims. Aquesta part de l'edifici és de propietat municipal i en aquests moments s'està rehabilitant.

L'accés a l'interior del claustre hauria estat relativament fàcil, ja que les barreres que el tanquen exteriorment no cobreixen tota l'arcada i deixen una gran obertura, de manera que només fa falta enfilar-s'hi. Segons ha explicat el rector de la parròquia, Antoni Estelrich, una vegada a l'interior del temple han forçat la porta del sagrari i s'han emportat una anella d'or amb la qual s'estira la cortineta que cobreix el calze.

A més, varen rebostejar tots els mobles de la sagristia deixant-ho tot cul per amunt. També varen accedir als salons socials que té la parròquia i destrossaren algunes portes. Pel que sembla, els lladres cercaven doblers, ja que s'han emportat les prop de 7.000 pessetes en monedes que hi havia procedents de la col·lecta de la bacina diària. No hi havia en aquells moments cap altra quantitat en metàl·lic a les dependències. Afortunadament, i segons va explicar el rector, no s'han emportat cap altre objecte de valor tot i que n'han tingut l'oportunitat.

Antoni Estelrich ho va tornar a ordenar tot un altre cop assumint que res no havia passat i va presentar la corresponent denúncia davant la Guàrdia Civil. Estelrich es mostrava indignat, ja que no és la primera vegada que la situació es produeix, i va manifestar que fa comptes presentar la factura dels desperfectes que li han provocat a l'Ajuntament, que considera en part responsable de la manca de seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.