algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

L'Ajuntament ha duplicat el deute en els darrers tres anys de legislatura

L'oposició denuncià que de 400 milions a l'any 95 s'ha passat a 870 amb els darrers crèdits concertats

L'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha duplicat el seu deute municipal en els darrers tres anys de legislatura. El passat dimarts en un tens i enfrontat ple municipal, el principal grup de l'oposició, el PSM, denuncià que de 400 milions de l'any 1995, s'ha passat als 870 amb els darrers crèdits que es concertaren dimarts mateix.

El batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs del Grup Independent de Son Carió (GISC), va reconèixer que l'endeutament s'acosta a les xifres donades pel portaveu del PSM, Antoni Sansó. Però segons Puigròs: «la nostra càrrega financera està només al 9% i el màxim que es perment és el 25%. Per tant, hi ha molta de diferència i no hi ha cap problema econòmic a la Sala». El nacionalista Sansó es mostrà molt crític amb la política econòmica municipal. Sansó recriminà al batle i a la delegada d'Hisenda, Jerònima Mesquida (PSM), que de 400 milions de deute als bancs s'hagi passat a 840 en només tres anys. «No entenem quin tipus de política econòmica du l'equip de govern i creim que hauria de mirar un poc pel poble. A principi de legislatura anunciaren que un control estricte de les despeses per fer front al deute, però resulta que això no ha estat així».

El crèdit concertat el passat dimarts i que aixecà la polèmica dins la Corporació era de 220 milions de pessetes que l'Ajuntament fa comptes destinar a infraestructures culturals per al municipi. La construcció d'un arxiu històric municipal, un edifici polivalent a sa Coma, pagar el 50% del pla Mirall que correspon a l'Ajuntament i 30 milions per inversió a l'auditori de sa Màniga de Cala Millor i el trasllat de la biblioteca municipal a l'edifici municipal nou que s'està edificant a la plaça Nova. També va provocar l'enfrontament entre equip de govern i PSM l'aprovació d'un suplement de crèdit de 80 milions i l'aprovació del plec de condicions per la contractació d'obres i mobiliari per l'auditori de sa Màniga per valor de 146 milions de pessetes. Antoni Sansó criticà Mesquida perquè no «va obrir la boca quan és la seva àrea».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.