algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 17°
17°

Maria Llull

Balears » Polí­tica

El Círculo Balear, entitat non grata dins el sector de l'educació

|

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, i el seu secretari autonòmic, Guillem Estarellas, es reuniren el passat dia 5 amb una representació de Círculo Balear, una associació espanyolista de caire ciutadà, que no pertany a cap institució educativa de les Illes Balears.

El Govern i el 'Círculo Balear', en plena sintonia contra el català

Ara » Tendències

Solidaritat amb gust de cafè

|

Si per alguna cosa està servint la crisi econòmica, és perquè les persones hagin trobat noves i imaginatives vies per a la solidaritat. L'empobriment de la societat cada vegada deixa menys gent indiferent i la indiferència que es dóna sovint a les institucions deixa pas a xarxes d'actuacions per part dels ciutadans.

Pere Navarro, Francina Armengol i Ximo Puig, ahir a Palma.
Balears » Polí­tica

Pere Navarro: “La Constitució no ha de prohibir que els catalans opinin sobre el seu futur”

|

Pere Navarro (PSC), Ximo Puig (PSPV) i Francina Armengol (PSIB) celebraren ahir una trobada per tal d'analitzar diferents temes, com la reactivació econòmica, els desnonaments i les retallades de drets socials. Però el plat fort de la seva compareixença conjunta davant dels mitjans de comunicació fou el federalisme com a nou model per a l'Estat espanyol.

Balears » Polí­tica

Educació aposta per la immersió per aprendre... anglès

|

Malgrat que segons el Partit Popular està demostrat que la immersió és una de les principals causes del fracàs escolar, la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del govern aposta per aquest mètode d'aprenentatge si es tracta d'aprendre anglès. Potser la immersió és només causa de fracàs en el cas del català.

Un estol de gent espera per a assistir a un acte al CineCiutat, que en aquest any ha revifat el centre de l'Escorxador.
Cultura » Cinema

Un any de cinema popular en versió original

|

El projecte de CineCiutat arriba al primer any d'existència gràcies a l'empenta de l'associació XarxaCinema, qui agafà les regnes dels antics cinemes Renoir per tal de no deixar morir les projeccions en versió original a Palma. Per aquest motiu, s'Escorxador acollirà una festa avui a partir de les 19 hores, la qual servirà també per presentar una campanya per expandir la iniciativa més enllà de Mallorca. A més de ser un lloc on veure pel·lícules en versió original, CineCiutat s'ha convertit "en un focus d'activitat cultural", segons ha comentat Pedro Barbadillo, president de XarxaCinema. "Hem acollit vetlades amb directors, presentacions de curtmetratges i documentals, tallers per a infants, etc.

Balears » Part Forana

El tren de Llevant, un compromís per a properes legislatures

|

“Donam aquesta legislatura per perduda i apostam per la propera per enllestir el projecte del tren de Llevant”. Amb aquestes paraules explicà Pere Cortada, portaveu de la Plataforma pel Tren de Llevant, l'acord que se signaren ahir a Can Alcover el PSIB, MÉS, Esquerra Unida i la Unió de Partits Independents de les Illes.

L'acte de censura als contes infantils ha estat qualificat de "malentès" per part de l'Ajuntament.
Balears » Ciutat

Cort rectifica i editarà l'any que ve els contes censurats

|

L'equip de govern de Cort ha rectificat i editarà els contes censurats en el Recull de Literatura Jove de 2014. Els contes que el consistori palmesà s'havia negat a editar tenien com a temes els Països Catalans, la crisi i la violència. El regidor de MÉS Antoni Noguera, qui denuncià els fets, ha mostrat la seva satisfacció per la rectificació. Segons Noguera, "aquest fet demostra que és clau la tasca de control al govern per vigilar que el PP no digui a terme accions antidemocràtiques i antipedagògiques com aquesta". "Continuarem vetllant pel dret a la llibertat d'expressió dels alumnes i professors de l'escola pública", ha afegit el regidor.

Cort censura contes escrits per infants

Balears » Ciutat

Cort censura contes escrits per infants

|

L'Ajuntament de Palma ha decidit no publicar en el Recull de literatura jove d'enguany tres dels contes guanyadors aportats pels centres escolars de Ciutat. Els relats han quedat fora per la seva temàtica: els Països Catalans, la crisi i la violència.

L'artista mallorquina homenatja al seu nou treball el poeta Bartomeu Rosselló-Pòrcel en el centenari del seu naixement.
Cultura » Cultura

«La llengua n'és la veu, l'ànima del poble»

|

Fira encesa és el títol del darrer treball discogràfic de Maria del Mar Bonet, que recull tots els enregistraments dels poemes de Bartomeu Rosselló Pòrcel musicats per la cantant mallorquina (més tres temes nous), i que arriba al mercat coincidint amb el centenari del naixement del poeta palmesà. Bonet el presentarà a Ciutat el proper dijous sobre l'escenari del Trui Teatre (21 hores).El recital també inclourà textos musicats de Blai Bonet, Joan Alcover, Costa i Llobera i Salvador Espriu."Bartomeu Rosselló Pòrcel ha marcat un abans i un després a la meva carrera, i ho va fer just en el moment en què havia de decidir el que volia fer", explica Bonet.