algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

El Círculo Balear, entitat non grata dins el sector de l'educació

Les reaccions a la reunió dels representants de l'associació espanyolista amb la consellera Joana Maria Camps no s'han fet esperar

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, i el seu secretari autonòmic, Guillem Estarellas, es reuniren el passat dia 5 amb una representació de Círculo Balear, una associació espanyolista de caire ciutadà, que no pertany a cap institució educativa de les Illes Balears. El seu president, Jorge Campos, mostrà la seva satisfacció per la “fermesa” de Camps, decidida a aplicar el Decret de llengües malgrat l'oposició dels centres, els docents i bona part de les famílies de les Illes Balears. La bona sintonia s'escenificà en la fotografia de rigor dels representants de l'entitat espanyolista, la consellera i Estarellas.

Dbalears s'intentà posar en contacte ahir amb Joana Maria Camps, però fou del tot impossible. Els filtres a la premsa dins Educació funcionen a la perfecció i impossibiliten qualsevol contacte, encara que sigui telefònic, no planificat des de la institució. L'argument que es donà ahir és que no havia cap motiu per atendre dBalears i no els altres diaris. Però si havia un motiu, perquè només dBalears havia demanat per la reunió.

“És una irresponsabilitat donar ales a associacions de caire radical, que l'únic que fan és incrementar el clima de crispació que hi ha a la comunitat educativa pel TIL”, digué Toni Baos, de Comissions Obreres. “La consellera anuncia una mesa de diàleg, i al mateix temps es reuneix en exclusiva amb Círculo Balear, que no sap res del tema. O és una errada o no s'entén”, afegí. Baos considerà que els professionals de l'educació han fet tot un “exercici de responsabilitat”, ja que, malgrat que no estan d'acord amb el decret, “han intentat fer uns mínims mitjançant l'article 20 destinats a que els nins pateixin el mínim possible”.

“Círculo Balear és un grupuscle extra parlamentari que marca la política al govern Bauzá”, manifestà per la seva part Maria Antònia Font, de l'STEI. “Hi ha una total sintonia del president amb ells, encara que no tenen representació enlloc”, afegí. Segons Font, el PP s'acosta cada vegada més “als posicionaments ideològics” de Círculo Balear, amb diputats, “com Antoni Camps”, que moltes vegades el que fan és “criminalitzar el professorat”. “Es tracta de grups no representatius que no formen part de la comunitat educativa i que no poden ser un referent a cap mesa”, sentencià.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Mónica, fa mes de 10 anys

Quanta gent va anar a la manifestació del 30 de desembre?
Quanta va anar a la manifestació ''soy Balear, anticatalán''?

Anam per bon camí. No heu anat per pobles de per la vora de la Serra de Tramuntana? Està ple de banderes, i no espanyoles, precisament. Anam per bon camí.

Au, adéu.

Valoració:2menosmas
Per régimen.cat,, fa mes de 10 anys

Després de viatjar bastant, no he vist enlloc del MÓN CIVILITZAT el grau de bestialitat GLOTOFÁGICA, desplegat pel NEOFEIXISME català amb cotes siderals de totalitarisme imperialista en les seves comunitats veïnes.
Només trobem cotes equiparables de barbàrie en aquells mons delirants que vam poder defenestrar gràcies a DUES GUERRES MUNDIALS i que ara reneixen de les seves cendres a Catalunya: NAZISME, FEIXISME, COMUNISME / SOCIALISME REAL, un "MIX" endimoniat amb el seu dirigismes escolars, els seus indecents rentats -de-cervell, els seus prefabricats mentides històric-lingüístics del endimoniat "régimen.cat" ....

Valoració:-5menosmas
Per Ropit, fa mes de 10 anys

Lo que si que ha quedad clà es que sa gent d’aquesta terra no vol catalanufos ni coionades artificials. Jà poren vení es cuatres cachorritos de OCB a dí que ells son catalans ó “parlen catalá”, ells serán lo que vulguiin però noltros no, aquesta terra te una cultura i una histori tan valiossa i tan rica que no porem permetre que cuatre venuts catalanufos mós barrinin es llegat d’es nostros padrins.

Valoració:-4menosmas
Per corc, fa mes de 10 anys

Gracies a n´aquesta CB = Comunitat de Bens mos posaran sa Marca ESPEÑA al
front i faram patria per tot el mon, i als que siguin catalans, o parlin catala´(llengo
cooficial distinta ) seran declarats feixistas pels feixistas i pers.non gratas.Es qui
siguin nomes mallorquins i parlin mallorqui, auran de ser depurats,i als culpables
( trobats ) seran penjats per sa llengo,fins que confessin i reneguin de aixo´ distint.

Valoració:-1menosmas
Per corc, fa mes de 10 anys

Ja voreu com la Camps i el Campos amb al temps faran Campitos i se escamparan
per tota la terra i la poblaran de pollastres Camperos, fins la fi del temps ¡AMEN ¡
Despres duran la LLanos de LLuna i aportara llunatics i medallas per honrar els faxes
i facistots com la España 2.000 de Valencia, donaran pa i llet als indigents, pero en la
condicio´ de escoltar "diatribas i peroratas " del grup de gent mes enquistat d´Espnya.

Valoració:1menosmas
Per mallorquí, fa mes de 10 anys

Gràcies CB. I a continuar lluitant contra el feixisme catalanista!!

Valoració:-4menosmas
Per Francesc, fa mes de 10 anys

El que està quedant ben clar és que els anticatalanistes són castellanistes. Tots aquests que defensen una inventada identitat i llengua bâléà, no fan més que impulsar sa castellanització i denigrar sa llengua pròpia com a element identificador i de cohesió social.

Aplaudeixen entusiastes quan s'oficialitzen topònims castellanitzats, aplaudeixen quan s'augmenta sa presència de castellà a ses aules, aplaudeixen quan només es poden veure pel·lícules i sèries doblades as castellà per sa tele, etc.

Si sa ignorància que ens havien imposat i es control des grans mitjans per part de 4 rics venuts o colons havia amagat aquesta relació radical, ara cada dia estan mostrant a tothom que ANTICATALANISME=CASTELLANITZACIÓ=NUEVA MALLORCA.

Lliurar-nos d'aquesta mala gent és un deure, per dignitat, per solidaritat, per justícia, per ecologisme cultural, per coneixement, per cohesió, per futur.

I alerta no ens confonguin: sa majoria de gent sigui d'on sigui i tengui ets orígens que tengui, està en contra de sa humiliació i sotmetiment des poble d'acollida. Ser castellà o tenir origens castellans no implica de cap manera donar suport a sa castellanització de Mallorca ni de cap altra banda, maldament aquests bandarres vulguin dividir i separar, vulguin emprar sa gent per combatre allò que és propi, tradicional i històric d'aquesta terra.

Valoració:5menosmas
Per Joan fiol, fa mes de 10 anys

A Pa Negre: No digas más chorradas por favor... Dices que a Jorge Campos lo único que quiere es "comandar", cuando ha sido la única persona del Govern que dimitió de su cargo por principios al no cumplir el PP con su programa electoral... (en aquel momento, pq ahora ha conseguido reconducirlo en el plano linguistico) Parece que lo de "comandar" no es lo único que le interesa... Le tenéis envidia porque él se mueve por principios y no como vosotros, los catalanistas que vivís de la subvención.

Valoració:-1menosmas
Per Joan fiol, fa mes de 10 anys

A Pa Negre: No digas más chorradas por favor... Dices que a Jorge Campos lo único que quiere es "comandar", cuando ha sido la única persona del Govern que dimitió de su cargo por principios al no cumplir el PP con su programa electoral... (en aquel momento, pq ahora ha conseguido reconducirlo en el plano linguistico) Parece que lo de "comandar" no es lo único que le interesa... Le tenéis envidia porque él se mueve por principios y no como vosotros, los catalanistas que vivís de la subvención.

Valoració:0menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 10 anys

¿ CIRCULO BALEA ? Circulo Espanyol seria molt mes clar, tots son forasters,
reciclats de la gran España, quillos i piccchhas incluids.
Visca las ILLAS, visca LA TERRA, visca la llengua, visca EL CATALA.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente