muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Casal Balaguer, any zero

L'Ajuntament de Palma i el Cercle de Belles Arts firmaren ahir un conveni de col·laboració després de tres anys de tensions

Aina Calvo qualificà la jornada d’ahir de "udia històric". Després del conveni firmat per la batlessa de Palma i pel nou president del Cercle de Belles Arts, Gaspar Sabaté, els funcionaris de Cort es dirigiren als jutjats per retirar totes les demandes i els litigis que hi ha actualment entorn del Casal Balaguer i per posar fi, així, a tres anys d’estira-i-arronses entre ambdues entitats.

Sabaté es mostrà esperançat: "Era una qüestió de responsabilitats en la qual estàvem condemnats a entendre’ns. Primer perquè era un motiu de supervivència de l’entitat, i segon perquè l’edifici necessitava una mesura urgent". Aina Calvo i la regidora de Cultura, Nanda Ramon, no podien amagar la seva satisfacció: "Avui no és un punt i a part en tres anys de lluites, sinó que serà l’inici d’una etapa nova", afirmà la regidora.

Així, després d’aquest conveni, l’Ajuntament de Palma invertirà 2.000.000 d’euros en una reforma d’urgència del casal prevista per a final de març. Posteriorment s’iniciarà el projecte de rehabilitació, xifrat en quatre milions d’euros, un terç més del que s’estipulà fa set anys, quan es plantejà la primera remodelació de l’immoble. "S’ha de tenir en comtpe que, en aquests anys de lluites, el palau s’ha detoriorat moltíssim", indicaren ahir fonts del Cercle.

Així, en el futur, el Casal Balaguer entrarà a formar part de la Fundació Palma Espais d’Art i l’Ajuntament en cedirà algunes dependències al Cercle de Belles Arts, com un espai de 50 metres quadats per a la l’administració d’aquesta entitat i un altre, a la tercera planta, dedicat als tallers i als cursos que organitzi. Els mesos que durin les obres, la Sala també dotarà al Cercle d’espais alternatius on pugui desenvolupar la seva tasca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.