muy nuboso
  • Màx: 22°
  • Mín: 17°
19°

Tomeu Martí repassa totes les Diades per la Llengua en un article a Ploma.cat

Enguany, l'Obra Cultural Balear torna a convocar la ciutadania, el diumenge 5 de maig, a participar en un Diada per la Llengua. Una Diada que es preveu que sigui de les més importants de la història d'aquestes mobilitzacions.

En aquest context, el periodista i Director de dBalears, Tomeu Martí i Florit, ha publicat un extens article a la revista d'Idees, Cultura i Art, Ploma.cat, en el qual fa un repàs a totes les Diades per la Llengua convocades per l'Obra Cultural Balear d'ençà el 1995.

L'article, titulat 'Les grans mobilitzacions de l'OCB per la llengua catalana: Diades, cadenes humanes i grans manifestacions', recull aquestes mobilitzacions massives en favor de la llengua catalana, les Diades, cadenes humanes, les grans manifestacions, que, juntament ab els Correllengua i Acampallengua han marcat un abans i un després en la història de Mallorca i de les Illes Balears.

Segons l'autor: «Les mobilitzacions massives varen significar un canvi de paradigma. Les primeres edicions del Correllengua, l'Acampallengua i les Diades per la Llengua varen significar la destrossa total dels tòpics i caricatures que arrossegava el moviment en favor de la Llengua: que si 'eren quatre intel·lectuals', que si 'sempre som els mateixos', que si 'cabíem en un patrol de la guàrdia civil', que si 'me pensava que era l'únic defensor de la llengua del meu institut'... Les Diades per la Llengua han representat l'escenificació de tot un poble en moviment en defensa de la seva llengua. Han representat la constatació que a Mallorca i a les Illes Balears és molta, moltíssima, la gent que està disposada a mobilitzar-se, les vegades que faci falta, per defensar la nostra llengua catalana i exigir als governants que compleixin amb el seu deure de treballar per normalitzar-la plenament.»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa 13 dies
Hombre.
Eso de cuatro “intelectuales”……………. 🙄
Valoració:0menosmas
Per lluís, fa 15 dies
Enhorabona per aquest extens article de les mobilitzacions i encoratjar-vos a perseverar amb el suport a la nostra llengua amenaçada i que la societat balear prengui conciència que aquesta gent la voldria fer desapareixer. Que el dia 5 de maig sigui un clam multitudinari.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente