lluvia ligera
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

El Front Comú en defensa del Territori planta cara a Magaluf

La primera 'batalla' per un altre model econòmic i social s'esdevé a un dels indrets més desnaturalitzats de l'illa

La convergència d'inquietuds i un temps de feina han duit el naixement del Front Comú en defensa del Territori, una plataforma integrada per més de vint col·lectius, entre els quals hi ha el GOB, els joves d'Arran, el Col·lectiu Albaïna i Xítxeros amb Empenta, que té l'objectiu de criticar el model vigent que incita al consum desmesurat a costa d'ecosistemes i persones.

Així, l'assoliment d'un nou paradigma que sigui respectuós amb la terra, amb la mar i amb qui els habita esdevé l'objectiu clau d'aquest grup, i per aconseguir-ho s'han decidit a passar a l'acció. Per això han convocat una primera mobilització per aquest dissabte, 16 d'agost, a un indret força malmenat: la platja de Magaluf.

La concentració, que tendrà lloc a les 11 del matí davant un dels coneguts hotels de la zona, vol canalitzar el “descontentament social amb les polítiques econòmiques i territorials”, que han convertit Mallorca en “terreny de negoci per a especuladors”.

“L'escenari és idoni. La costa de Calvià, la qual ha perdut tots els seus encants amb l'excusa del turisme com a motor de riquesa, i malgrat això, assistim a una desmotivadora precarietat laboral a l'hoteleria i a contemplar uns paisatges desfets per l'ànsia d'obtenció de doblers ràpids i fàcils, que engreixà la bombolla immobiliària”, s'explica en la convocatòria de la protesta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Calet, fa mes de 9 anys

sí, i deixarà sa Marina de Magalluf sense vida, fet un cromo.
Ai Pascual, ai Amengual, que lis contareu en els vostre fills i nets, que vareu ser destructors del territori amb orgull.

Valoració:4menosmas
Per Pepet, fa mes de 9 anys

Ara, que els VIva Hotels ja han destruït la zona, vivahotels, Forahotels.

Quin asco de gent, depredadors, per fer duros, quan el seu propietari mori ja no en veurà cap de duro.

Valoració:3menosmas
Per I doncs, fa mes de 9 anys

Ropit: Jo tenc 14 anys menys que vostè i també recordo una Mallorca preciosa, on la Natura era la principal protagonista- però baix el meu punt de vista, el que ha destrossat la nostra Illa, ha sigut la especul.lació del territori, el turisme massiu i de poca qualitat que necessita molts macro-hotels per allotjar-se i en definitiva. la cobdícia d´ una gent amb molt de poder, a la qual la nostra terra, a vegades perque no son d´aqui i altres perque la seva pàtria és el seu compte bancari, els importa bén poc. Això fa molt més mal que les excurssións, però la culpa és de tots noltros per estriar aqueixa gent com a governants.

Valoració:9menosmas
Per Ropit:, fa mes de 9 anys

El 1958, quan jo tenia 16 anys, tota Mallorca era verge i preciosa, però ho era perquè ningú la recorria de part a banda com ara.
Record que una vegada llogarem un autocaretxo per anar a Peguera (verge total!) pleta de dunes i intocada, però per arribar-hi, anàrem per camins de terra, clots, sotracs, etc: fou una odissea! Allà no podíem comprar ni un botellí d'aigua. Tot ho havíem de traginar. I com això, era per tota l'illa.
Amb el 600, tothom partia, s'obrien xiringuitos de mala mort, llaunes de sardines i botelles de pinya per les voreres, asfalt...
Mallorca era bellíssima i verge perquè ningú la podia gaudir per falta de carreteres, vehicles...i pessetes.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente