algo de nubes
  • Màx: 13.61°
  • Mín: 7.77°
13°

Estelades, perchè no?

11511

La sanció que la UEFA ha imposat al Barça per la presència de banderes estelades en els partits de Champions del club blaugrana, és només una mostra de l'ofensiva que ha llançat l'aparell de l'Estat espanyol (que mantenim, bàsicament, els ciutadans dels Països Catalans) contra l'independentisme català.

Avui il·lustram l'article amb una foto ben significativa. Correspon a la presentació de la final del mundialet de clubs de l'any 1992. Aleshores aquesta competició la patrocinava l'empresa automobilística, Toyota.

Ja a l'any 1992 era tan habitual veure banderes estelades a l'estadi barcelonista, que els patrocinadors de la copa mundial de clubs, n'editaren milers amb l'escut del Barça sobreimpressionat.

A la imatge podem veure els components del mític 'Dream Team' barcelonista dirigit per Johan Cruyff sostenint una bandera estelada amb l'escut barcelonista. S'hi pot veure entre d'altres, Koeman, Julio Salinas, Goikoetxea, Stoichkov, Txiki Beguiristaín... i l'actual entrenador del Mallorca, Txapi Ferrer.

Molt curiós, idò, que a la UEFA li revengui ara, precisament ara, la presència d'estelades als partits del Barça i es dediqui a multar el club català. Primer 30.000 euros, després 40.000...

Fa uns anys en els camps de futbol d’Itàlia, on està prohibit cantar consignes amb contingut polític i es multa els clubs propietaris dels estadis on s’hi senti qualque consigna d’aquest estil amb 1.000 euros, s'hi produïa un fet ben significatiu.

Si un assistia a l’estadi del Livorno, per exemple, es trobava amb la següent escena: l’afició concentrada en el gol nord de l’estadi comença a cantar "Mille euro, perchè no?, mille euro, perchè no?" El càntic es va encomanant i ràpidament tot l’estadi el canta a l’uníson. Al mateix temps, passa per la graderia, de mà en mà, una bossa en la qual els seguidors livornesos hi van depositant, cada un d’ells, un euro. Quan la bossa està prou plena, el càntic canvia i es comença a cantar "Berlusconi, pezzo di merda! Berlusconi, pezzo di merda!".

Al final del partit, els aficionats deixen la bossa plena de doblers (uns 1.000 euros) al club, perquè aquest pugui pagar la multa.

És una idea. Una mica cara això sí.

L'altra és disposar d'un Estat propi i així se li acabaria ràpidament la pardaleria a la UEFA.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Goriet, fa mes de 8 anys

Estàs ben "ido".

Valoració:0menosmas
Per ido, fa mes de 8 anys

Otro contable, y este, además, extranjero.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente