algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.66°
17°

Saldos fiscals trucats

El Ministerio de Economía y Hacienda ens acaba de regalar una informació pretesament científica d’allò que els entra (imposts) de cada Comunitat Autònoma i d’allò que surt (despeses de l’Estat) cap a les Comunitats.

La informació diu que només 4 Comunitats paguen més que no reben: Madrid (-9’57% del seu PIB), Balears (-5’08%), Catalunya (-3’75%) i País Valencià (-1’48%). Entre totes quatre transfereixen (any 2012) a la resta de l’Estat, sempre segons el ministeri, la friolera de 29.238 milions d’euros. Els savis de l’informe justifiquen que “generalment” les Comunitats riques aporten i les pobres reben, com mana la justícia distributiva. Aquest “generalment” és molt fotut perquè les excepcions són molt bèsties: el País Valencià està entre les pobres i paga, mentre La Rioja està entre les riques i cobra. Múrcia destrossa l’afirmació perquè, encara que rebi un modestíssim 0’36% del seu PIB, és de les comunitats més pobres, prop d’Extremadura, que arriba a rebre un 15’6% del seu PIB de la “solidaritat” de les que paguen.

La segona desqualificació deriva d’un tema que ens afecta molt: l’aportació de les Balears és molt més alta d’allò que diu el ministeri. Amagadet dins la lletra menuda apareix que bona part d’allò que els nostres empresaris paguen a Madrid no figura com a aportació de les Balears, sinó que representa que són els turistes (i, per tant, no balears) francesos, alemanys, anglesos, etc., els que paguen directament a Madrid l’IVA d’allò que consumeixen. Balears, així, no té cap dret a reclamar que aquests euros ens siguin retornats per l’Estat en forma de serveis o prestacions.

La tercera trampa és la que fa aparèixer Madrid com a gran contribuent. Allà passa al revés que a les Balears, que molts d’euros que no han estat suats pels madrilenys sí que són comptabilitzats com a aportació seva a l’Estat. Es tracta, fonamentalment, dels imposts que paguen les societats (com “Acciona”, supòs) que tenen el domicili fiscal a Madrid, encara que no hi facin cap activitat.

Conclusió:

-El ministeri fa trampes per fer aparèixer Madrid com la Comunitat més solidària.

-A Balears, la fan aparèixer com que paga molt menys d’allò que realment aporta (s’amaga aproximadament una quarta part d’allò que gasten els turistes).

-Les Comunitats forçades a fer més aportacions no són les més riques, sinó les que parlen català.

-Les balances fiscals del ministeri són pura propaganda, sense ni un bri de ciència ni de sentit comú.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per SOM 13 MILIONS DE COLONONITZATS, fa mes de 8 anys

Espanya ens té per un país conquerit, ocupat i annexionat al seu. Una colònia territorialment contígua a la seva a excepció de Balears, que és colònia d'ultramar.

Valoració:0menosmas
Per antisangonera, fa mes de 8 anys

Podries afegir les empreses de lloguer de cotxes (matriculats a Madrid naturalment) i totes els que tenen la seu fora de les Balears però que ens xuclen la sang...

Valoració:4menosmas
Per Racine, fa mes de 8 anys

Espanya, sense els Països Catalans, és un barco sense motor en mig de l´Atlàntic.
Quin futur li espera ! (glú, glú,...)

Valoració:13menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 8 anys

Podeu escriure que si en regonèixen 1.300, seran. 2.600, i sempre m'he demanat perquè a l'hora de repartir a Madrit,els hi agrada tant fer sang a les terras hon es parla,xerra, ralla,s'enraona català, ¿càstig, desde Felip V, no ès raro que amb anar a l'escusat diguèssin, vaig ha xerrar amb en Felip, i ara, tenim el sisè que adamès ve a torrar-sè a Marivent, ¡ai¡ Saridakis, ¿què trobes ?
Salut, i per això i molt mès, visque la Repùblica.

Valoració:16menosmas
Per dacsa, fa mes de 8 anys

PPSOEC´s, la mentida o l´engany nacional. In aeternum.

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente