Oliva amb Denominació d'Origen
L'oliva de Mallorca tindrà la seva pròpia Denominació d'Origen, un reconeixement a la qualitat del producte autòcton que pretén rellançar el consum directe de l'oliva, fins ara utilitzada majoritàriament per a l'elaboració d'oli. Es vol, a més, garantir la perduració de les oliveres de la serra de Tramuntana, en ple procés de declaració de Patrimoni de la Humanitat. Així ho va anunciar ahir el conseller de Presidència, Albert Moragues, durant l'acte de presentació del nou tafoner major, Nemesio Suárez, encarregat de representar durant l'any que ve la Denominació d'Origen Oli de Mallorca. Moragues va explicar que la posada en marxa de la Denominació d'Origen Oliva de Mallorca "és la conseqüència de l'èxit i la consolidació de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca, un producte més que introduït". La idea és la de donar una sortida als olivars de la Serra, els fruits dels quals tenen una collita especialment complicada a causa de l'orografia pròpia de la zona, que hi impedeix l'entrada de maquinària. Moragues va assenyalar que "l'oliva de la Serra moltes vegades és rebutjada per fer oli i la Denominació d'Origen Oliva de Mallorca permetrà rellançar l'oliva, no per fer oli, sinó per menjar, la qual cosa revalorarà al mateix temps la serra de Tramuntana com a element central".
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»