chubasco
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
19°

Oliva amb Denominació d'Origen

El Govern balear, els productors i la Universitat ultimen els tràmits per crear una nova denominació d'origen que afavoreixi el consum directe de l'oliva de l'Illa que no s'utilitza per a l'elaboració d'oli

44392

La venda d'Oli de la DO Oli de Mallorca creixarà prop d'un 35%.

Antoni Pol - E.Ballestero

L'oliva de Mallorca tindrà la seva pròpia Denominació d'Origen, un reconeixement a la qualitat del producte autòcton que pretén rellançar el consum directe de l'oliva, fins ara utilitzada majoritàriament per a l'elaboració d'oli. Es vol, a més, garantir la perduració de les oliveres de la serra de Tramuntana, en ple procés de declaració de Patrimoni de la Humanitat. Així ho va anunciar ahir el conseller de Presidència, Albert Moragues, durant l'acte de presentació del nou tafoner major, Nemesio Suárez, encarregat de representar durant l'any que ve la Denominació d'Origen Oli de Mallorca.

Moragues va explicar que la posada en marxa de la Denominació d'Origen Oliva de Mallorca "és la conseqüència de l'èxit i la consolidació de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca, un producte més que introduït". La idea és la de donar una sortida als olivars de la Serra, els fruits dels quals tenen una collita especialment complicada a causa de l'orografia pròpia de la zona, que hi impedeix l'entrada de maquinària. Moragues va assenyalar que "l'oliva de la Serra moltes vegades és rebutjada per fer oli i la Denominació d'Origen Oliva de Mallorca permetrà rellançar l'oliva, no per fer oli, sinó per menjar, la qual cosa revalorarà al mateix temps la serra de Tramuntana com a element central". Moragues apuntà que "és important que la Serra continuï oberta agrícolament".
El conseller de Presidència va anunciar que s'ha tancat un acord entre el Govern, els productors i la Universitat de les Illes Balears, que serà qui realitzi tots els seguiments químics del producte. Segons Moragues, la tramitació oficial de la nova Denominació d'Origen s'iniciarà la setmana que ve.

La creació de la Denominació d'Origen Oliva de Mallorca és conseqüència de la consolidació de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca, creada fa ara set anys en una aposta clara pel producte local. Les xifres són reveladores. El 2010 s'espera un increment de les vendes del 35 per cent i es consoliden les exportacions, principalment a Alemanya. El president de la DO Oli de Mallorca, Josep Oliver, avançà ahir que "la collita serà similar a la de l'any passat, en què es van produir 140 mil litres d'oli. Les vendes arribaren als 90.899 litres, mentre que, d'ençà que ha començat l'any, s'han superat els 96 mil litres venuts.

Qualitat excel·lent

"La qualitat de l'oli de la campanya actual serà excel·lent. L'estiu ha estat sec i això és important, ha plogut a temps i els agricultors cada any dominen més el producte i estan més conscienciats", diu el president de la DO Oli de Mallorca, Josep Oliver. Aquesta DO ja té 3 envasadores i 40 marques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.