nubes dispersas
  • Màx: 13°
  • Mín:
Jaume Corbera

Jaume Corbera

Actualitat»Opinió

Star Wars: l’episodi de sempre

|

“... la súperproducció d'enguany Star Wars VII: el despertar de la Força, es podrà gaudir en català a Mallorca”: era una notícia publicada pel dBalears dia 11 de desembre passat. 

Actualitat»Opinió

La (in)justícia espanyola

|

Aquest dimarts passat, finalment, després de més de 3 anys d’incertesa, es va celebrar a Palma una cerimònia, oficialment anomenada judici, com a conseqüència de la qual els quatre encausats de Bunyola pels fets del 28 de maig de 2012 han estat declarats culpables de desobediència greu a les ordes de la guàrdia civil, i condemnats a una multa de 6 euros diaris per 9 mesos.

Actualitat»Opinió

El millor homenatge a Climent Garau

|

No repetiré ara els mèrits i les virtuts de Climent Garau, traspassat dissabte dia 29 d’agost, com a persona i com a militant exemplar compromès amb la causa de la seva cultura, la seva llengua i la seva nació; n’han parlat ja altres comentaristes i poc hi podria afegir.

Actualitat»Opinió

No és això, sr. Conseller d’Educació, no és això

|

“Tot i que el català ha de ser la llengua vehicular bàsica, a tots els nivells educatius, el castellà també ha de ser vehicular en algunes assignatures.” “El castellà també ha de ser vehicular però amb menys hores que el català.” “No és que estiguem en contra de l’ensenyament en anglès, però anem a pams.”

Actualitat»Opinió

L’única violència va venir dels guàrdies

|

Aquest dilluns passat, a partir de les 7 de l'horabaixa molta de gent anà a la plaça de Bunyola, perquè des de feia dies hi havia el rumor que el gens honorable president del Govern de les Illes Balears, Joserra Bauzá, hi havia de venir, i la gent volia agrair-li adequadament la seva gran tasca...

Actualitat»Opinió

L'exemple de Noruega

|

Quan encara era un sol Regne amb Suècia, Noruega ja practicava una política assimilista respecte de les minories lingüístico-culturals que habitaven dins el seu territori: els samis (també coneguts com a "lapons") i els kvens, de procedència finesa, uns i altres parlants fino-úgrics, molt diferents dels noruecs germànics indoeuropeus.

Actualitat»Opinió

El súmmum de la ignomínia

|

Sabíem que amb el resultat de les eleccions de maig començàvem una nova etapa difícil per a la llengua i la cultura del país, però -ingènuament, és ver- hi havia qui confiava que la cosa no seria tan greu com amenaçava de ser, sobretot perquè la manca de recursos actual no...