cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Abans venuts que vençuts?

La gran manifestació de dissabte passat, amb el lema 'Mallorca no es ven', és l'expressió gràfica i real del sentiment majoritari a la societat mallorquina de desconcert i aclaparament a causa del preu de l'habitatge i la massificació.

S'han afegit a aquesta majoria que ara predica que a Mallorca no hi cap tothom, persones que varen arribar a Mallorca en les dècades passades i han pogut progressar i, fins i tot, progressistes que han progressat i que fa uns anys predicaven exactament el contrari.

La sensació de massificació i invasió ja fa molts d'anys que l'experimenten els qui han vist desaparèixer, davant els seus ulls i davall els seus peus, el paisatge de referència. El de la seva infantesa o joventut. Un xoc del qual molta gent no se'n refarà del tot mai.

Fa molts d'anys que hi ha experts que adverteixen que l'estratègia de creixement sense límits és insostenible i duu al col·lapse i al caos. Els moviments socials, amb el GOB al capdavant, fa molts d'anys que adverteixen que ja hem sobrepassat els límits. I molts polítics, d'ideologies diferents, han al·ludit a la qüestió, per bé que han eludit prendre cap mesura concreta.

És necessari mantenir i augmentar les mobilitzacions populars contra la massificació.

I és imprescindible un debat social sincer, honest, efectiu i transparent que ens dugui a l'arrel del problema. A la clau de la qüestió, que no és altra que qui té la clau.

La capacitat de decidir i de fer efectiu el sentiment de «fins aquí hem arribat» i «no volem créixer més».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mascaró de Son Llodrà, fa devers d'un mes
Conill, una cosa que no "existeix" i és "fantasiosa" evidentment no cal negar-la cada dos per tres, de forma insistent, i malaltissa durant dècades.

És clar que existeixen els territoris on el català / valencià n'és llengua pròpia, una altra cosa que que qualcuns els odieu i vos facin nosa respecte a la vostra visió egocèntrica castellanospanyola de la fal·làcia de la unitat, inseparable i indivisible d'Espanya. Entitat de la qual des del segle XVI se li han separat un munt de territoris, els quals ara en son estats independents ( o en formen part ) de ple dret i cap n'ha volgut tornar.
Valoració:0menosmas
Per Jaime Conill, fa devers d'un mes
Aprofitem l'ocasió per parlar d'uns inexistents fantasiosos països catalans.. que obsesió! I clar, ja que estem, dels espanyolistes fatxas que tenen la culpa de tot els mals de la humanitat, etc...així no ajudem gens mesclant temes.
Valoració:1menosmas
Per Anthony, fa devers d'un mes
Che.-
Si los que fueron a la manifestación sólo representan el 0,1 por ciento de la población, habrá que admitir, deprisa y corriendo, que estamos verdaderamente jodidos. Muy jodidos. Listos para mulillas. Y lo siguiente.
Valoració:-1menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa devers d'un mes
A la Tramuntana i a tanta de gent.

És un costum nostrat. Als Països Catalans moltes persones, i grups, que s'han avançat a la resta, que han detectat "anomalies" -mals previsibles- i les han denunciades, algunes de conegudes i moltes d'anònimes, sempre han patit, sempre les han fet sofrir. És el que té, al nostre país, avançar-se i denunciar les injustícies i els abusos de poder.
Però, s'ha de dir que sense la vostra implicació i la vostra feina feta, ara no seria possible, malgrat que molt tard, que tanta de gent obrís el ulls davant l'evidència.

Més val tard que mai.

Gràcies per tot, com a mínim serveixi d'avís i tant de bo tothom aprenguem a adonar-nos cap on anem amb més antelació, a pensar més amb el bé comú (que també és el nostre) a fer cas d'experts i a no reaccionar tard i malament, quan el desconcert i aclaparament no es poden ni dissimular amb res ni evitar, i el més greu el mal ja s'ha fet, amb la "cultura" de la cobdícia i amb les lleis i normes estatals espanyoles descaradament permissibles ( i / o deixadesa en l'aplicació de qualques que eren positives ) que ho han permès.

Ara sí, ara toca arremangar-nos i intentar redreçar la situació, malgrat les dificultats.

Repetesc, moltes gràcies. Molts d'ànims.
Valoració:3menosmas
Per I tant, fa devers d'un mes
Guapi.-
Tomeu Martí se aprovecha de la ocasión.
A él lo único que le interesa es la llengua y formar una sola nación en base a la misma. Es una obsesión trufada de fantasía. Está en su derecho, sin pensar que los catalanes, siempre nos darán por saco. Son demasiado listos. Y lo digo, porque los conozco.
He dicho, en varias ocasiones, que tanto en alquiler como en compra la vivienda debería costar tres veces más.
Quizá porque tengo el tema solucionado con creces?. No exactamente. En Mallorca cabemos algunos, pero no todos todo el tiempo. Y soy consiente que con ello pagarán justos por pecadores. Mi hija, sin ir más lejos.
Y cuidadin. Todavía hay personas que han visto como otras hacían maletas para ir a "hacer las américas". O sea que no estamos hablando del siglo XIX.
Un saludo para los dos.
Valoració:0menosmas
Per Che, fa devers d'un mes
fueron a la manifestación el 0,1 % de la población
Valoració:-5menosmas
Per elventdelnord, fa devers d'un mes
als anys 90 va neixer la plataforma 'qui estima Mallorca , no la destrueix' Poca gent es va implicar llavors, i els que ho vam fer, van patir una campanya molt bruta, que va arribar a perjudicar-nos a la feina, entre amics etc. Contenta doncs que ara , 30 anys després comencin a obrir els ulls.
Valoració:11menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa devers d'un mes
No puedo estar más de acuerdo contigo.
Cuando tienes razón, tienes razón.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente