cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
29°

L'oficialitat del català a la Unió Europea

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez en funcions i qui el succeeixi, ostentarà la Presidència rotatòria del Consell de la Unió Europea fins a final d'any.

Des que l'estat espanyol es va incorporar a les institucions europees, fa gairebé 40 anys, des dels Països Catalans es demana que el Govern espanyol faci una gestió fàcil i senzilla: que demani que la llengua catalana sigui reconeguda com a llengua oficial de la Unió. Ara, gràcies a les exigències de les formacions independentistes catalanes, ho ha fet.

La primera institució que va demanar que el català fos oficial a les institucions de la UE (Comunitat Econòmica Europea, aleshores) va ser el Parlament de les Illes Balears.

Des del Govern espanyol se'ns ha passat amb cançons i malgrat diversos compromisos, el darrer dels quals va ser en el marc de l'anomenada taula de diàleg entre el Govern de la Generalitat de Catalunya i el Govern espanyol, mai ha complit el compromís.

Ara que l'Estat espanyol presideix la UE i ara que hi ha negociacions per investir un nou president espanyol, és el moment de fer pressió, de mobilitzar-se i de comprometre qui vulgui ser el president del Govern espanyol, per aconseguir que el català sigui reconegut com a llengua oficial de la UE.

Com ja hem dit en altres ocasions, és una demanda senzilla, justa i positiva per a tothom.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Xx (ver), fa 11 mesos
Per qualcuns diputats fatxes de Ñaña els serà ofensiu haver d'emprar el traductor simultani dels emicicles quan allí es xerri en català. No se li esberlarà la closca, tipus Estromboli o Etna ? Me pareix que a més d'un sí !
Valoració:2menosmas
Per jbm, fa 11 mesos
Escrit dels Jurats de Mallorca a Felip Vè, queixant-se de que s'haja ordenat sotamà que l’audiència actui en castellà (any 1716)
“…gran desconsuelo aquellos naturales .. no versados ni por lo general entender el idioma castellano…los bayles de las villas no enteneder lo que se les ordena ni encontrar fácilmente quien se los explique …”
( AHN Consejos, llig. 6811-B, num. 36)
Valoració:1menosmas
Per Defer, fa 11 mesos
Destruñer, tu te confons de lloc, devies voler aterrisar a Villaconejos del Calvillo i vares botar del bion a Mallorca. Au, agafa el botijo i tira milles, que aquí no ens fas cap falta.
Valoració:8menosmas
Per Egggpaña, fa 11 mesos
A destroyer, i qui ets tu per dir que el català no és la nostra llengua en la seva variant ? Ets un nanomental empeltat de forasterñordo, desde quan el castellà s'ha xerrat a les Illes Balears??
Les primeres onades de espanyols afamats vengueren els anys 60 i als pobles de deien murcians, per la seva procedència Murcia i Albacete.
Els joves amb un any" xapurreaven" el mallorquí, i els majors poc a poc se sumaran adaptaren i coneguerem noms raros, diferents dels d'aquí,Primitivo, Modesto, Abundio, Sandalio etc i no va pasar res , eren humils, venien a fer feina no a fer i dir xulerias com aquests ñordos que bravetgen avui per aquí.
Mallorca és la meva terra, i el català és la meva llengua, el castellà a la península, vosaltres no sou ni murcians, no sou res, xulos prepotents.
Valoració:9menosmas
Per Bobo, fa 11 mesos
A tu el que te va de veritat és el bobolismo, no el babelismo. Critiques algú per utilitzar @ i en la resposta tu fas exactament el mateix. Vigila la neurona, que al mercat no en venen de noves.😂 Tontin.
Valoració:6menosmas
Per Destroyer, fa 11 mesos
Paso a paso, de momento me confirmó con que en Baleares se ponga fin a la imposición lingüística del catalán, lengua que no es la nuestra.
Valoració:-12menosmas
Per @babalisme, fa 11 mesos
No ens sentim esclaus, ens sentim robats i insultats. Motius pels quals volem fer el nostro propi camí, separats dels castellans, lladres, agressors i mentiders. I si no ho sabies en pots prendre nota, i dir-ho en veu alta! Ara ho saps!
Valoració:10menosmas
Per babelismo, fa 11 mesos
@babelisme.- Otro que usa un signo como si fuese una letra.
Otro que roba los seudónimos de los demás.
Otro que se siente esclavo. Quiere cambiar unos presuntos dueños por otros que lo serán de verdad, tan pronto como puedan.
A esto has llegado.
Eres tan necio que crees que los catalanes te darán algo; al revés. Siempre han venido a "les illes" para hacer todos los negocios posibles. He convivido con muchos y sé lo que son y lo que piensan. Te los regalo.
Allá tú. Sigue con tus quimeras.
Valoració:-7menosmas
Per @babelisme, fa 11 mesos
No tens dret a que noltros no tenguem aspiracions de ser plenament lliures, a no dependre de gent forastera (castellana). Tots els pobles tenen dret a la llibertat ! I la majoria aspira a això mateix !
Visca l'autèntica democràcia, visca la llibertat, visca els Països Catalans lliures i independents !!!
Valoració:10menosmas
Per Fiu Fiu, fa 11 mesos
Basta el veto de Francia (logico) para que no llegue a su fin
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente