algo de nubes
  • Màx: 19.99°
  • Mín: 13.1°
19°

Ara sí que volem flors (gràcies)

Aquest dissabte ens sorprenia i corprenia la mort del gran escriptor, magnífic periodista i excels intel·lectual Antoni Serra i Bauçà (Sóller, 29 de gener de 1936 – 11 de març de 2023).

Antoni Serra va exercir d'escriptor, periodista, activista cultural, va ser un dels fundadors de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, de la qual en fou vicepresident. Va dirigir durant gairebé cinc anys la Llibreria Tous de Palma. També fou el secretari tècnic a les Illes del Segon Congrés de Cultura Catalana i impulsor del PSAN a Mallorca.

Col·lectivament li devem importants aportacions en tots els camps esmentats. Bons llibres de ficció i interessantíssims llibres de no ficció. La radicalitat desacomplexada en els seus plantejaments polítics. La feinada com a activista cultural i el suport i orientació sempre generosos als escriptors més joves. I, també, una mirada crítica i dura sobre la nostra societat actual i els responsables polítics. I tot, sempre, amb aquesta capa autoprotectora d'escepticisme extrem...

Personalment li dec els bons moments viscuts gràcies a la seva literatura, el seu suport incondicional a qualsevol projecte que li presentàs i el seu suport explícit durant el judici per insubmissió al servei militar, en forma d'autoincupació com a inductor del suposat 'delicte' i de representació, durant la vista oral, dels escriptors que em donaren suport.

També li devem els seus llibres de memòries i dietaris i, de manera especial, les cròniques de la clandestinitat a Mallorca 'Gràcies, no volem flors', un llibre al qual sempre hi tornam.

Avui, però, sí que hem de menester flors. Sí que volem flors.

Un ram de flors vermelles per a qui tant hem admirat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Palma, fa dervers d'un any
Una gran perdua de un gran home i gran personatge.EPD.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente