muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Consell Social de la Llengua Catalana: seguirà Francina Armengol el mateix camí que José Ramón Bauzá?

L’Obra Cultural Balear (OCB) havia demanat el passat 23 de juny a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que convocàs amb caràcter extraordinari el Ple del Consell Social de la Llengua Catalana amb un punt únic a l’ordre del dia: l’exempció temporal amb moratòria de dos anys del requisit de català en els propers processos d’estabilització d’interins.

Ara l'OCB considera que és «indispensable i urgent» que el Consell Social de la Llengua Catalana es pugui pronunciar sobre les mesures de retallada de drets a la Sanitat i d’aquí la necessitat d’aquesta convocatòria extraordinària del seu Ple.

La presidenta no accedí aleshores a convocar-lo, l'OCB hi insisteix i posa ara en marxa el mecanisme que preveu el punt 1 de l’article 17 del Reglament del Consell Social, en què una tercera part dels membres en poden demanar la convocatòria. És per això que ha iniciat el procés de recollida d’adhesions de les entitats que en formen part.

És patètic, però a hores d'ara, només hi ha un precedent de negativa a convocar el Consell des de la presidència del Govern: el de José Ramón Bauzá.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per S'ha de canviar la llei, fa dervers d'un any
Molt poca gent en parla; però crec que vàrem badar, gairebé tots, quan es preparava i es va aprovar la llei que permet les exempcions i no vàrem fer la pressió adequada que, òbviament, no hauria d'haver estat com la que s'ha fet ara corrents i a mitges; o sigui, malament, ja que encara n'hi haurà, d'exempcions mal aplicades.
Valoració:0menosmas
Per Qualcun, fa dervers d'un any
Bauzá i Campos, uns feixistes de veres, odiadors , odiosos....
Valoració:2menosmas
Per escardapenyes, fa dervers d'un any
Està bé criticar MÉS si no fa el que toca, peeeroooo
per jo el problema més gros que tenim és que el PSIB és antes PSOE, que el Partit Socialiste de les Illes Balears, aquí está es dau.
S. i R. Països Catalans.
Valoració:4menosmas
Per Estàclar !, fa dervers d'un any
Treballa per a engruixir la seva futura jubilació. Una feinada àrdua i constant, en perjudici la la pròpia llengua.
Valoració:3menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
I si el problema real de la manca de pretendents competents per exercir a les illes Balears és el preu dels lloguers d'habitatge???
Valoració:9menosmas
Per El Govern Balear, fa dervers d'un any
El Govern el conformen, també, Més i Podem. Aquests dos partits que diuen que estan a l'esquerra del PSOE, podríen haver pressionat fa estona i de moltes maneres. Per exemple fent perdre votacions al PSOE al parlament. No han fet res i han esperat que la situació s'hagi degradat causant, d'aquesta manera, un gran perjudici al prestigi de la llengua catalana. Tan malament s'han fet les coses que la societat té la percepció que la llengua catalana genera trifulgues, més que cap altra cosa. Està bé que l'OCB hagi fet les gestions que descriu la notícia, però ja sabem que als polítics no se'ls ha de pressionar només en privat. Fa molta d'estona que l'OCB hauria d'haver convocat manifestacions de protesta per la inoperància d'aquest Govern, la seva inacció en defensa sense manies de la llengua catalana.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente