algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Álvaro Gil prohibeix la utilització del terme 'País Valencià'

El Director General de Comunicació del Govern, Álvaro Gil, ha prohibit i censurat la utilització del terme històric 'País Valencià' en els comunicats que fa el Govern.

Les comunicacions del Govern són censurades per ordre de Gil i allà on hi hauria de dir País Valencià es canvia per 'Comunitat Valenciana' o l'encara més ridícul 'Generalitat Valenciana' (que és la institució de Govern, però no el país).

La censura del terme 'País Valencià' només respon a la ignorància supina de la que ha oferit sobrades mostres un personatge que evidencia cada dia que no té el nivell suficient per ocupar el lloc que ocupa i que Francina Armengol manté en el càrrec per motius inconfessables.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa dervers d'un any
--"El gener de 1928 apareix a Mallorca LA NOSTRA TERRA, una magnífica revista mensual d’Art, Literatura i Ciència que es publicarà fins a l’aixecament feixista-militar de juliol de 1936. En els editorials teoritza i propugna la reconstrucció nacional a partir de la llengua, la cultura i els eixos identitaris de la personalitat col·lectiva del conjunt de la nació. La revista comptava amb col·laboradors destacats d’arreu de Catalunya (Amades, Carner, Chabàs, Coromines, Fabra, Macabich, Martínez Ferrando, Maseras, Moll, Saltor, Soldevila, Villangómez…). En les seves quatre mil cinc-centes pàgines, no apareix l’expressió Països Catalans i, en canvi, és habitual la denominació Catalunya Gran i molt freqüent el gentilici catalans aplicat als mallorquins i als valencians. Els editorials i els nombrosos articles referits a la qüestió nacional catalana, són una font imprescindible de referència.


--«Mallorca, sense perdre cap característica de la seva fesomia pròpia, no és altra cosa que una illa catalana, digui el que digui tot el filisteisme vuitcentista. Com a tal forma part de la Catalunya integral, participant amb ella de la unitat de raça, de la unitat de llengua i de la unitat de cultura, la qual ha enriquit molt sovint amb aportacions de gran vàlua. Cal desfer l’equívoc que Mallorca és una regió d’Espanya distinta de Catalunya, i desvirtuar el regionalisme o el mallorquinisme com a conceptes mancats totalment de sentit». LNT (1930)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699
Valoració:2menosmas
Per arg, fa dervers d'un any
1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana:

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


1390: "Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que 'si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa' se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, 'per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa'. Això demostra que el gentilici 'català' es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus."

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)
Valoració:2menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa dervers d'un any
"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a 'tota la Catalunya' com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."
(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")



Aquí teniu la proposta de Josep Guia:
https://www.academia.edu/2486699/%C3%89s_molt_senzill_digueu_li_Catalunya
Valoració:2menosmas
Per Joan Josep Llull, fa dervers d'un any
"[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauríem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]"
Joan Fuster, "Qüestió de noms" (1962)


Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma espanyola, dita "Catalunya" per la legalitat estatal ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".
Valoració:2menosmas
Per Chaban Campagne, fa dervers d'un any
L'encabotament en fer passar en primer lloc el terme de Pais Valencià que mai ha segut històric es per fer plaer als partidaris fusterians i els seus deixebles per a la trilogia: El Principat (per descomptat Catalunya), el Pais valencià i les Illes, les tres potes dels quimèrics països catalans
Valoració:-2menosmas
Per Pregunta, fa dervers d'un any
@Jaume,
el que afirmes és correcte, excepte en el cas de la documentació oficial. En aquests casos el que pertoca i és correcte i normatiu és emprar exclusivament la denominació oficial.
Valoració:4menosmas
Per Jaume, fa dervers d'un any
Crec que encara que hi hagi una denominació oficial, referir-se al País Valencià, en tant que nacionalitat històrica dins un contexte descritptiu, no representa cap problema.
O és que hem de dir sempre comunitat autònoma de les Illes Balears per referir-nos a les nostres illes i no, simplement, Illes Balears?
Valoració:7menosmas
Per Oltra també, fa dervers d'un any
Mónica Oltra quan era entrevistada pel pseudoperiodista Garcia Ferreras de La Sexta, també s'hi referia com a Comunidad Valenciana. Siguem sincers, tota aquesta tropa de progres que governen a les Illes i a València passes de Catalunya i de Països Catalans.
Valoració:7menosmas
Per Pregunta, fa dervers d'un any
@Dic jo,
crec que es confon vosté en vàries coses.
1- jo no he prohibit res.
2- no vot cap partit espanyol
3- al preàmbul també es parla del "Regne de València" i no ens faria gràcia que s'uses aquesta expressió.
4- en nom oficial és "Comunitat Valenciana" i per tant és el que prescriptivament s'ha d'emprar en la documentació oficial. De la mateixa manera que som "Palma" i no "Palma de Mallorca"
5- la mínima cortesia insttucional requereix l'ús estricte de les denominacions oficials.
Valoració:3menosmas
Per Dic jo, fa dervers d'un any
@pregunta

Seria vostè capaç d' indicar qui li ha donat permis per prohibir utilitzar una denominació incluida als preambuls de l' Estatut Valencia i que allà te els seus partidaris i els seus detractors, partits espanyols naturalment?. Ho pot prohibir als del seu partit, però com a membre del govern de tots, cau de ple dins l' autoritarisme més repelent, es posi com es posi.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente