lluvia ligera
  • Màx: 16.26°
  • Mín: 10.79°
14°

El conflicte lingüístic...

Aquest divendres a les 19.00 hores a Can Alcover es farà la presentació del llibre de Daniel Escribano, 'El conflicte lingüístic a Catalunya, el País Valencià i les illes Balears durant la Segona República'. Dilluns, 21 de març, a les 20.00 hores, la presentació es farà a Manacor, a la sala La Fornal (c. dels Hams, 4, Manacor).

El llibre està editat en el marc de la col·lecció d'assaig 'Terra d'Argensa' editada per l'Obra Cultural Balear i Lleonard Muntaner Editor.

Es tracta d'un llibre interessantíssim, documentat i rigorós. Un llibre absolutament recomanable per a les persones que estan interessades pel debat a l'entorn de la plena recuperació de la llengua catalana.

El llibre explica i documenta el conflicte lingüístic al Principat de Catalunya, el País Valencià i les illes Balears durant la Segona República espanyola. Aquest període històric és d’una rellevància cabdal, en la mesura que va ser aleshores quan es va produir la primera declaració explícita d’oficialitat del castellà...

Al llibre d'Escribano hi trobareu un repàs històric, des del vessant politicojurídic, dels intents de dotar d'alguna mena d'estatus d'oficialitat la nostra llengua i dels arguments polítics a favor i en contra. Però no és un llibre d'història. De fet, en llegir-lo, experimentareu la sensació de ser davant els mateixos debats que vivim avui.

La darrera part del llibre, el capítol cinquè, tracta el conflicte lingüístic al País Valencià i a les illes Balears i Pitiüses, fonamentalment a partir del comentari dels diversos avantprojectes i projectes d'Estatut proposats per a tots dos territoris, cap dels quals, arribà a quallar.

Bon treball de Daniel Escribano que estimula un debat sobre el passat, però també sobre el present de la lluita per la plena recuperació de la nostra llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per idò sí, fa dervers d'un any
Per desgràcia l'oposició al català no és cosa només de dretes, sinó que entre els esquerrans també n'hi ha molts que estan a favor del castellà. Així no podem prosperar i anam cap a la nostra dissolució com a poble, perquè la llengua és la part principal de la nostra identitat.
Valoració:0menosmas
Per Costafreda i Garillach, fa dervers d'un any
L´èxit o la supervivència dels Països Catalans està en no deixar mai de PERSISTIR en les nostres reivindicacions, DENUNCIAR ABSOLUTAMENT TOTes les agressions i incompliments, i, finalment, LLUITAR i EXIGIR la nostra llibertat a la independència.
Segurament no hi ha cap més fórmula per a REEIXIR en el futur i SOBREVIURE a les imposicions injustes.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente