nubes dispersas
  • Màx: 17.62°
  • Mín: 8.69°
17°

Desmond Tutu va defensar l'autodeterminació de Catalunya

El passat 26 de desembre de 2021, va morir, a l'edat de 90 anys, l'arquebisbe sud-africà Desmond Tutu, Premi Nobel de la Pau el 1984 per la seva lluita contra l'apartheid.

Desmond Tutu va aprofitar la seva projecció internacional per donar suport i rellevància a moltes causes justes. Avui en voldria recordar dues.

El dia 6 de juny de 1996 s'aprovà, al Paranimf de la Universitat de Barcelona, la Declaració Universal de Drets Lingüístics.

Desmond Tutu va escriure aquestes paraules de suport a aquella Declaració: «Tinc el plaer de donar suport a la Declaració Universal de Drets Lingüístics. Penso que cada persona té el dret de poder-se expressar en la llengua que esculli. Aquest dret ha estat contemplat en la nova Constitució de Sudàfrica i la meva sincera esperança és que pugui ser acceptat en la propera Conferència General de la UNESCO. Donant valor a les llengües individuals reconeixerem la dignitat i l’esforç dels nostres iguals».

El maig de l'any 2014 Desmond Tutu va rebre el Premi Internacional Catalunya i en el discurs d'agraïment del premi Tutu va defensar el dret a l'autodeterminació. Va dir: «és de sentit comú que, si la majoria dels set milions de ciutadans de Catalunya anhelen la independència, el govern central d'Espanya hauria d'escoltar». Tutu va fer una crida a cercar «el consens i l'acord» i va assegurar que «té més sentit traçar junts el futur que permetre que les relacions es deteriorin i arriscar-se al fet que Catalunya declari unilateralment la independència».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa mes de 2 anys

Molt bé.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente