algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Un Espai imprescindible

L'Espai Mallorca va néixer d'una iniciativa conjunta de la Conselleria de Cultura del Consell de Mallorca, dirigida aleshores per Damià Pons, amb el Gremi d'Editors de les Balears.

Es va crear al setembre de 1998 com un pont cultural que ajudava ala promoció i difusió de la cultura de les Illes Balears al Principat de Catalunya. Durant els 14 anys que va estar al carrer Hospital de Barcelona va ser un espai difusor de la cultura i un eficient hub de connexions i sinergies.

A partir del gener de 2012, a conseqüència de les polítiques demolidores contra tot allò que fes olor de cultura o de llengua catalana, promogudes pel neonazi, José Ramón Bauzà Díaz, es va veure abocat al tancament.

Però com en tantes altres qüestions culturals, la societat civil organitzada va salvar el projecte i aquell mateix any, la plataforma Crits i renou per l'Espai Mallorca aconseguia obrir un altre local al Raval de Barcelona.

Aquest cap de setmana l'Espai Mallorca de Barcelona ha celebrat

el 8è aniversari d'aquesta nova etapa. Una etapa brillant, plena d'activitat associativa de joves i clau en la difusió de la cultura feta a les Balears a Barcelona i al Principat.

Avui, gràcies a la iniciativa, la capacitat, la voluntat i la tenacitat dels centenars de joves illencs que s'hi han compromès, l'Espai Mallorca és un punt de trobada imprescindible, un centre neuràlgic de difusió de la nostra cultura i un viver de nous projectes culturals i associatius.

L'Espai compleix, també, la funció de pedrera associativa i d'escola de militància per a molts joves estudiants que, provinents de Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera, desenvolupen el seu compromís amb la llengua, la cultura i el País.

Per molts anys, Espai Mallorca!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

Estás descuidando la ortografía y la sintaxis.
Me estás decepcionando.
Y van dos artículos.
Mal.
Fatal.
Se han abierto los plazos para los niveles de catalán, por cierto.
Porsi.

Valoració:1menosmas
Per tonietlo, fa mes de 2 anys

Per mi és un espai vital. On aconseguir veure fonoll marí, pensar en quan tornar a olorar de nou un trosset de sa vorera salada, que disol sa pudor de tanta edificació sobèrbia.
Cert record salat lliure a s'aire disol moltes pudors de casta social privades o civils grises.Que aboquen la mar a ser com un bollit de mongetes, fent la puta i la Ramoneta tota sa setmana pels pobres que no poden ni fer dissabte. Una atmosfera on pagant un ronyó amb força, i es canut es formigó armat uniforme ompl tots es camins, per damunt i davall, pel davant i pel darrera.

Valoració:0menosmas
Per Emigrante, fa mes de 2 anys

Siempre la "kultura catalana" se paga con el dinero de todos los contribuyentes.

Valoració:1menosmas
Per x.-ray, fa mes de 2 anys

otro chiringuito

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente