nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.86°

Massa tard

Res d’allò que facem pot revertir el canvi climàtic. Ara ja és massa tard i a allò més optimista que podem aspirar és a estabilitzar les temperatures i limitar-ne l’impacte. Des de finals del segle XIX fins ara les emissions de gasos d’efecte hivernacle han produït un increment de la temperatura d’1,1ºC i si no s’actua ja no es podrà evitar un nou increment d’1,5 o fins i tot de 2ºC.

Algunes de les dades que més m’han impactat de l’informe del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic de Nacions Unides són:

  • El canvi climàtic ja afecta de múltiples maneres a totes les regions de la terra
  • Alguns canvis que s’estan donant són allargament de les estacions càlides, increments d’ones de calor, més intensitat en les precipitacions i inundacions, sequeres més intenses, pujada del nivell de la mar i més erosió de la costa i afectació als ecosistemes marins per mor d’un escalfament i acidificació dels oceans.
  • Els canvis que observen no tenen precedents en cents de mils d’anys
  • La pujada del nivell de la mar que ja s’està produint no es podrà revertir fins d’aquí diversos segles o mil·lenis
  • Actuar vol dir “reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle de forma immediata, ràpida i a gran escala”.

El model econòmic de les Balears s’haurà d’adaptar, per una banda, a la necessitat de reducció de les emissions de CO2 però, per l’altra, també a aquestes noves condicions climàtiques. Això implica un canvi radical de l’activitat turística, però també de la mobilitat, la producció alimentària i el paisatge, el consumisme, la gestió dels residus, la manera de construir i la gestió de l’aigua.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni F, fa mes de 2 anys

@Tio, mira postals dels anys 60 veuràs si han minvat les platges, però en metres, mira per on. Es Trenc, n'és un exemple d'aquest canvi climàtic que tu vols negar. Això és massa seriós per negar l'evidència d'una manera tan banal. Estic d'acord amb Aina Ginard, és massa tard.

Valoració:0menosmas
Per Tio, fa mes de 2 anys

Cuantos centímetros a subido el nivel del mar en Mallorca?

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente