algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La tortura com a pràctica estructural

De tant en tant, qualque testimoniatge escarrufador aconsegueix rompre el bloqueig informatiu que hi ha sobre la qüestió, i treu el cap a l'actualitat alguna denuncia de tortures patides per qualque súbdit del Regne d'Espanya a mans d'agents de la Policia espanyola o la Guàrdia Civil.

La tortura a les comissaries i casernes dels cossos policíacs espanyols no ha estat una anècdota o un fet aïllat. Ha estat un exercici sistemàtic. Una pràctica estructural.

Comandaments policials, responsables polítics i jutges de l'Audiència Nacional espanyola han estat responsables directes o indirectes d'aquesta pràctica aberrant i inhumana.

Personatges tenebrosos com Fernando Grande-Marlaska són còmplices necessaris de la tortura com a pràctica habitual. No de bades, set de les deu condemnes a l'Estat espanyol del Tribunal Europeu de Drets Humans per no haver investigat tortures, són contra Grande-Marlaska.

Amnistia Internacional ha denunciat en reiterades ocasions que l'Estat espanyol no deixa que s'investiguin els delictes de tortura i maltractament.

Amnistia Internacional, el Comitè contra la Tortura de Nacions Unides i el Comitè per a la Prevenció de la Tortura del Consell d'Europa han recollit casos de tortures comeses per membres dels cossos i forces de seguretat de l'Estat en dependències policials.

I fins i tot, hi ha una sentència que avala que es pot dir que el Rei d'Espanya és el cap dels torturadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nausea, fa mes de 2 anys

Si.

Valoració:0menosmas
Per nomes, fa mes de 2 anys

No has entès res. Normal.
Una cosa és estar contra la tortura, sigui la que sigui, i una altra molt diferent, estar sempre en contra del mateix. Un dia si i l'altre, també. I coneixem el drap.
Creus que estic a favor de torturar a algú?
Creus que estic a favor dels torturadors?

Valoració:0menosmas
Per Nausea, fa mes de 2 anys

@nomes:



D'això, i quin tipus de qualitat humana dius que és la que fa que justifiquis una aberració com la tortura?.

Valoració:0menosmas
Per com dius?, fa mes de 2 anys

pareix que hi ha un poli ofendidito
que passa que si un esta en contra de sa tortura ja no mereix que els servidors públics l'atenguin?

Valoració:1menosmas
Per nomes, fa mes de 2 anys

Només et desitjo que mai necessitis ajuda de la Policía Nacional o de la Guardia Civil. Que no okupin la teva casa, per exemple. L'odi i la rancunia ennuvolen qualsevol sentit.

Valoració:-2menosmas
Per Nausea, fa mes de 2 anys

Quan els botxins del cas Lasa i Zabala, amb el general Galindo al cap, condemnats a penes de presó major de més de setanta anys cadascun, varen complir el que més quatre anys, i el que menys, el governador civil, un any de presó, i quan als assassins del cas Almería , després de vexar, torturar i assassinar tres joves bascs que no tenien res a veure amb ETA, les va passar més o manco el mateix, és molt evident que la tortura a Espanya està institucionalitzada, com declaren nombroses sentències d' àmbit europeu. I comentaris com el de Tomeu ho corroboren.

Valoració:4menosmas
Per Tomeu, fa mes de 2 anys

Si es sistemàtic, tendreu mooooltes proves de lo que deis. Com se veu que a voltros no vos afecta el bloqueig informatiu, publicau-les totes. Sino això és xerrar per xerrar.

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente