muy nuboso
  • Màx: 17.94°
  • Mín: 13.93°
17°

Jorge Campos troba que «tots els que han governat les Balears des de l'aprovació de l'Estatut» han volgut substituir el 'balear' pel català

El president de la sucursal a les Balears del partit neofeixista espanyol, Vox, Jorge Campos, ha assegurat aquest divendres que la seva formació aconseguirà en el futur que «la llengua i cultura balear no sigui substituïda per la catalana com estan intentant tots els que han governat les Balears des de l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia».

El líder de Vox ha indicat que aposta per incrementar les ajudes a la traducció dels escriptors balears. «L'esquerra s'ha oposat en el Parlament a la nostra proposta de fomentar les traduccions. El seu sectarisme pancatalanista els impedeix veure que els nostres escriptors han de transcendir fronteres perquè són els ambaixadors de la nostra cultura en l'exterior», ha declarat el delegat de l'espanyolisme a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 2 anys

Mateu, els mallorquins de Palma que consideren llengües diferents el mallorquí i el català solen tenir un parlar defectuós: diuen "yobe" per "jove", "cabay" per "caball"... Sens dubte, el seu "mayorquí" és una llengua diferent del català... o del mallorquí normal.

Valoració:1menosmas
Per mateu, fa mes de 2 anys

A Palma la majoria de mallorquins de tota la vida diuen que el català i el mallorquí són llengües diferents.

Valoració:-4menosmas
Per Toni Ametler, fa mes de 2 anys

Per què donau cobertura mediàtica a les bajanades sense cap ni peus que amolla aquest impresentable? No ho entenc. Parlau de gent que digui coses intel·ligents i interessants.

Valoració:1menosmas
Per és un impresentable, fa mes de 2 anys

aquest impresentable és del club que dient cent pics una mentida volen que siga veritat. Quanta inmensitat d´ètica corrupta i manipuladora maneja aquesta persona, que pels fets millor dir-li ja personot....
Fa feredat.

Valoració:4menosmas
Per Pere, fa mes de 2 anys

Aquest tio l'hauríem de poder denunciar davant el tribunal de drets humans per voler aniquiliar la nostra identitat.

Valoració:6menosmas
Per Pancuit, fa mes de 2 anys

Mai escoltaria una sola paraula de qui sent plaer mirant com torturen un animal fins a la mort i condiciona menors d'edat a sentir el mateix.

Valoració:10menosmas
Per Hi ha molt de mal pel cap. I no son crosteres, fa mes de 2 anys

No és just aquest individu, que tothom el coneix. I tots sabem com és
És que des de fa un temps circula que abans de l'Estatut d'Autonomia, s'ensenyava l'imaginari Bãlèá a l'escola i que el varen substituir pel Català. I el pitjor, és que fins i tot gent que anava a escola a aquell temps i que s'en hauria de recordar que al temps de Franco, si parlaves en una altra llengua que no fos el Castellà a l'escola, te renyaven i fins i tot te castigaven, s'ho creu i ho predica pels bars i pels mercats.
També circula per les xarxes socials iun bulletí de notes de qualcú, a on figura com assignatura el Bãlèá aquest. Ni que dir que és un fake i un muntatge.
El que no se sap, és si la gent que manté aquesta mentida té qualque malaltia que l fa perdre la memòria, o és que el seu feixisme ferotge els ennigula el coneixement. Però no és normal que a una nació la mentida sobre la cultura, la falsificació de la Història i l'inventar se llengues que no existeixen, per perjudicar les de veritat, no estigui registrat al Codi Penal i qualificat com un delicte greu.

Valoració:10menosmas
Per Traduision, fa mes de 2 anys

En Jordi Foraviles.

Valoració:9menosmas
Per Un Joan de tants, fa mes de 2 anys

Vol dir que farà tot el possible perquè tothom parli el foraster

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente